Γιώργο (gkblues),
Συγχαρητήρια για τη διάθεση και το χρόνο σου, για να μας δώσεις αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες στα συγκεκριμένα ρολόγια.
Μπορεί κάποια μέλη να τις γνωρίζουν αλλά, είναι σίγουρο ότι, υπάρχουν και πολλά μέλη που ενδιαφέρονται να μαθαίνουν ....
Προσυπογράφω.
Καλά κάνει ο giorgio και παραθέτει άρθρα από το internet. Και κανείς δεν αμφισβητεί τις προθέσεις του, αλίμονο.
Εγώ απλώς ζήτησα-παρακάλεσα να προσθέτει και τον αντίστοιχο σύνδεσμο, ώστε να γνωρίζουμε ποιον να σχολιάσουμε.
Επειδή λοιπόν "υπάρχουν και πολλά μέλη που ενδιαφέρονται να μαθαίνουν" και επειδή έχω αφιερώσει πολύ χρόνο στη μελέτη,
ειδικά της ιστορίας, θεωρώ πως
όλες οι πληροφορίες είναι χρήσιμες αρκεί να είναι σωστές.Μου τη δίνουν τα πασαλείμματα ρε παιδί μου, πως να το πω...!
Μερικές παρατηρήσεις λοιπόν, προς το συντάκτη του άρθρου, (και όχι φυσικά τον GK).
(Παρένθεση: Όλα τα ρολόγια στις φωτογραφίες είναι
άσχετα με τις ιστορίες που τα συνοδεύουν. Όλα όμως!
Τόσο δύσκολο ήταν να βρεθούν φωτό από ένα Pan-Αm GMT-Master; Έναν απλό Ναυτίλο 3700;
Εδώ εγώ, και έχω 20 φωτό από Reverso του '30 στο αρχείο μου, κι είναι ένα ρολόι που απεχθάνομαι...
Όχι. Έπρεπε να μπουν τα σημερινά μοντέλα, για να μπορεί να τα βρει ο αναγνώστης-πελάτης...
Όταν λοιπόν γράφω για "συγκαλυμμένη διαφήμιση", το γράφω μετά λόγου γνώσεως. Σιγά το νέο, κιόλας... Κλείνει η παρένθεση).
Πάμε τώρα (με χιούμορ!) και στις "ιστορίες":
Ώστε ο Ron Evans
"πάτησε στη Σελήνη"...; Και είδατε και το GMT που φορούσε
"κάτω από το μανίκι της στολής του". Really...?
Κι εγώ που νόμιζα (τι άσχετος που είμαι...) ότι ο Ronald Evans ήταν Command Module Pilot στο Apollo 17...
Ήταν δηλαδή ο κυβερνήτης της κυρίως ακάτου που παρέμεινε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη,
όσο οι E. Cernan και H. Schmitt έκαναν EVA στην επιφάνειά της, φορώντας τα Omega Speedmaster Professional. Πάνω από τη στολή τους...
Αμ ο Jack Swigert; Κι αυτός έκοβε βόλτες στη Σελήνη; Μήπως έχετε ακουστά τη φράση
"Houston, we've had a problem...";
Την ταινία Apollo 13 δεν την είδατε; Δεν έχετε ακούσει για τα περίφημα 14 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ...; Ήταν τα πιο κρίσιμα στην ιστορία του προγράμματος Apollo.
Μέσα στο κρύο, το σκοτάδι και με όλα τα συστήματα "εκτός". Και μετρήθηκαν μ' ένα Speedmaster Professional...
Μελετήστε λοιπόν λίγο περισσότερο, (μεταξύ μας, μια 5λεπτη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας έφτανε),
γιατί αυτά που γράφετε δεν είναι το
"ανέκδοτο κομμάτι της ιστορίας" αλλά ανέκδοτο σκέτο...
Όσο για το
"Η NASA έστειλε (ΣΣ: με courier;...)
διάφορα μοντέλα στο διάστημα και το Speedmaster αποδείχτηκε το πιο ανθεκτικό από όλα,
γι’ αυτό και αποφασίστηκε να κλείσουν μια συμφωνία με την Omega.", εδώ ο συντάκτης του άρθρου το 'χασε τελείως
και πιστεύω πως μάλλον κόπιαρε ό,τι-βρήκε-ό,τι-να'ναι από το internet. Δεν εξηγείται αλλιώς.
(Πάντως μου δίνει αφορμή να γράψω κάτι σχετικό στο αντίστοιχο νήμα. Stay tuned...)
Και κλείνω μ' ένα τελευταίο σχόλιο: Απ' όλες τις ιστορίες που συνοδεύουν θρυλικά ρολόγια, ακόμα κι απ' αυτό εδώ το Top-5...
...η πιο διάσημη απ' όλες είναι το Reverso, η Ινδία και το
"πόλο με άλογα"...
Ήμαρτον. -Θ.