Η σεικο αν και οι περισσοτεροι την εχουμε στο μυαλο μας σαν μια εταιρια με αρκετα προιντα τα οποια ειναι σχετικα οικονομικα κατα κυριο λογο, και προσφερουν καλο value for money εχει αλλες δυο πλευρες η μια ειναι σχετικα γνωστη και ειναι η σειρα grand seiko που οπως ακουγεται ειναι τρεομερα οσον αφορα την ποιοτητα και τις μηχανες που φορουν ρολογια.Αλλα υπαρχει και μια ακομη σειρα πιο ψηλα απο τα grand seiko και ιδιαιτερα αγνσωστη αυτη η σειρα λεγεται credor και ειναι η υλοποιηση της τελειοτητας που αποζητουν οι ιαπωνες της σεικο.
Eνα απο τα ελαχιστα credor ειναι το SEIKO CREDOR SPRING DRIVE MINUTE REPEATER GBLS998

με τρομερα χαρακτηριστικα (- Decimal minute repeater
- 112 jewels) ως αποτελεσμα το ρολοι εχει μια απο τις ισως καλυτερες χρονομετριες του τεστιν
- Accuracy: ±15 seconds per month (το απιθανο για μηχανικο ρολοι +- 0.5 δευτερα ανα ημερα
οσον αφορα την μηχανη του που ειναι κατασκευασμενη εξ ολοκληρου απο λιγους master watchmaker με ολα τα υλικα να ειναι 100 τις εκατο ιαπωνικα
και ενα βιντεο με το minute repeater σε δραση
https://www.youtube.com/watch?v=zo_bKWhta5Ehttp://www.azfinetime.com/seiko-credor-spring-drive-minute-repeater-gbls998/ (στο τελος της σελιδας εχει καποιες ενδιαφερουσες τεχνικες και μη πληροφοριες για το εν λογο αριστουργημα)
ετσι για τα τυπικα η τιμη του ειναι περιπου στις 300.000 ευρω
υγ! το decimal για το minute repeater σημαινει οτι αντιθετα με τον κλασσικο τροπο οπου ο δευτερος τονος που ακουγεται να σημαινει αλλαγη 15 λεπτων εδω καθε δευτερος τονος σημαινει αλλαγη 10 λεπτων.και ετσι ο τελευταιος τονος δεν χρειαζετε να ειναι πολυ μεγαλης διαρκειας κατι το οποιο ειναι εξυπνοτερο απο πλευρας ιαπωνων (σε σχεση με ελβετικα minuter repeaters)