Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Spyoly

Σελίδες: [1] 2
1
Δεν γνωρίζω ρολογοφιλο που να μην έχει μυήσει το έτερο ήμισυ στο χόμπι του,έστω και με το ζόρι 🙃.
Οι περισσότεροι από εμάς τους περίεργους τύπους δεν ικανοποιούμαστε μόνο με ένα όμορφο ρολοι στον καρπό μας αλλά συχνά επιδιώκουμε και τα υπόλοιπα χέρια που βρίσκονται κοντά μας τις περισσότερες  ωρες της ημέρας να έχουν τουλάχιστον κάτι αντίστοιχο...
Αφού έχω εμπεδώσει  λοιπόν όλα τα ρολόγια του Φορουμ σε διάφορες αναρτήσεις ,η περιέργεια μου θέλει να ικανοποιηθεί και με τα αόρατα έως σήμερα εργαλεία των έτερων ημισεων (ελπίζω να το έγραψα σωστά 🤣)
Ξεκινάω πρώτος με τα κομμάτια που η σύζυγος έχει φορέσει περισσότερο από την δεκαετία του 90 έως σήμερα
(ναι τόσο ηλικιωμένος είμαι 😱🤣)

city bank atm near me

2
Aγγελίες ζήτησης / ΒΕΝΤΕΞ ΠΑΣΟΚ
« στις: Φεβρουάριος 02, 2021, 20:19:24 μμ »
Ζητείται το ρολόι του τίτλου ,για λόγους καθαρά συναισθηματικούς και βαθιά πολιτικούς ,σε κατάσταση αδιάφορη,με μόνη προϋπόθεση ο πράσινος ήλιος του καντραν να υφίσταται άκαιρος.😎😂😂😂Η τιμή φυσικά και δεν μας απασχολεί 😜😇😂😂😂
https://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=14812.msg651533#msg651533


Δεν φταίω εγώ ο 669-3 έδωσε την πάσα για γκολ 😆😆😆

3
Το νεο μου ρολοι-reviews / OMEGA FLIGHTMASTER
« στις: Ιανουάριος 24, 2021, 10:12:20 πμ »
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για μένα από το να ξεκινάς ένα κυριακάτικο πρωινό με καφέ και την παρουσίαση ενός ιστορικού μοντέλου, όπως το flightmaster της Omega.
Το ρολόι έφτασε στα χέρια μου, μετά από μια περιπετειώδη και χρονοβόρα  διαπραγμάτευση με τον πρώην, μοναδικό ιδιοκτήτη του. Η διαπραγμάτευση τελεσφόρησε με τη σημαντική βοήθεια του φίλου μου-μας Γιώργου, ο οποίος ανέλαβε τη διεκπεραίωση της συμφωνίας συντονίζοντας όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.😎
Ο όρος flightmaster πατενταρίστηκε από την Omega το 1957 και ξεκίνησε την διεθνή καριέρα του στο καντράν ενός τροποποιημένου railmaster παραγγελία της περουβιανής πολεμικής αεροπορίας.
Στο μυαλό των σχεδιαστών της Omega, όμως, η λέξη αυτή βρήκε νέα χρήση με την παρουσίαση ενός ολοκαίνουριου μοντέλου το 1969. Το μοντέλο αυτό ενσωμάτωνε σχεδιαστικά όλη την αύρα των 60’s με τις καινοτομίες και τον χρωματικό του πλουραλισμό. Ήταν η εποχή όπου τα πρώτα jet επιβατικά αεροπλάνα έκαναν  την υδρόγειο να φαίνεται μικρότερη και η τεχνολογία των jet κινητήρων και της αεροδυναμικής παρουσίαζε  μοντέλα όπως το Concord.
 Η θρυλική κάσα τουFlightmaster  με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό ,παραγγέλθηκε και προήλθε από τον φημισμένο κατασκευαστή EPSA με προαπαιτούμενες προδιαγραφές τα πέντε κουμπιά για τον χειρισμό των λειτουργιών, έναν εσωτερικό περιστρεφόμενο δακτύλιο αλλά και 120 μ.υδατοστεγανότητας ( τα μοντέλα παραγωγής αν και πληρούσαν σχεδιαστικά τις προϋποθέσεις των 12 ATM πλασαρίστηκαν στην αγορά ως 6 ATM ).
Στην κάσα ενσωματώθηκε η calibre 910 προερχόμενη  κατευθείαν από την 861 του Speedmaster με την προσθήκη τροποποιήσεων  οι οποίες αφορούσαν τους επτά δείκτες του ρολογιού. Η 910 τροποποιήθηκε  επίσης σε 911 ( τέλη 1971) δύο χρόνια μετά από την παρουσίασή της για να υποστηρίξει τα δευτερόλεπτα που αντικατέστησαν τον 24ωρο δείκτη στο 9,κάνοντας έτσι τα ρολόγια της πρώτης διετίας,με το χαρακτηριστικό καφέ-πράσινο υποκαντράν,  δυσεύρετα.
Το σχεδιαστικό αποτέλεσμα ήταν ένα ρολόι που απευθυνόταν στους επαγγελματίες χειριστές πολιτικών αεροσκαφών αλλά και τους επιβάτες που ήθελαν στον καρπό τους ένα ρολόι-εργαλείο. Η ενσωμάτωση των λειτουργιών της δεύτερης ώρας, του κλασικού χρονόμετρου αλλά και του περιστρεφόμενους δίσκου χρονομέτρησης έδιναν μοναδικές λύσεις στα πληρώματα που χρησιμοποιούσαν τα ρολόγια αυτά παραλληλα με τα αλλά όργανα του αεροσκάφους ,για ναυτιλία.
Το status του flightmaster ανταγωνιζόταν αυτό του Rolex gmt με μεγάλη επιτυχία ανάμεσα στα πληρώματα των αεροπορικών εταιρειών την δεκαετία περίπου που βρέθηκε στην παραγωγή.Χαρακτηριστικο του ανταγωνισμού ήταν η ακριβότερη τιμή που ζητούσε η omega έναντι της Rolex ,λόγω φυσικά της πολυπλοκότητας του σχεδίου.
Το συγκεκριμένο ρολόι,έφτασε εντός χρονοκαψουλας 🙃 και στα δικά μου χέρια μιας και τα τελευταία 30 χρόνια από τα 50 της ζωής του (μοντέλο 71 από τα τελευταία με 24ωρο) με περίμενε υπομονετικά χωρίς να χρησιμοποιηται.
Ανέλαβα ,λοιπόν, την υποχρέωση να το διατηρήσω και να το μεταφέρω στον επόμενο ιδιοκτήτη του, όσο μπορώ πιο ακέραιο και πιστό στις αρχικές του προδιαγραφές, έτσι ώστε να θυμίζει στο μέλλον τα 60s,την εποχή της ανθρωπότητας όπου όλα ήταν πιθανά και επιθυμητά ...ακόμα και ένα χρονόμετρο δύτης με δεύτερη ώρα και χρωματιστά κουμπιά.4
Επιτέλους ένας καλός λόγος για να ανανεωθεί η συλλογή με ρολόγια που μετράνε μέχρι το 59 😆
https://www.popularmechanics.com/science/a35165130/leap-second-shorten-minute-earth-rotation/

5
 Χρόνια πολλά σε όλη την παρέα
Με χιουμοριστική αλλά και γιορτινή διάθεση ,ποστάρουμε φωτογραφίες από την προετοιμασία του σημερινού γεύματος με πρωταγωνιστές την πρωτεΐνη γενικότερα και τα ρολόγια μας 🙃Ξεπάγωμα και καθάρισμα με citizen

6
Ψάχνοντας παλιές φωτογραφίες για να βρω μια με το Rolex datejust του 87 στον καρπό μου ανακάλυψα τις φωτό από τον γάμο μου πίσω στο μακρινό 1998.Ο μεγενθύντικος  φακός και η τεχνολογία makro του κινητού κατάφεραν να διαβάσουν αμυδρά την κατάληξη του χεριού μου και να μου θυμίσουν το explorer2 που μου έκανε την τιμή να με συνοδεύσει εκείνο το βράδυ.


7
Επικαιρότητα / Pussy Galore
« στις: Απρίλιος 06, 2020, 20:33:45 μμ »


Για να θυμούνται οι παλιοί και μα μαθαίνουν οι νεωτεροι
https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-52189803

8
Hobbies / 3D wooden pendulum clock
« στις: Απρίλιος 03, 2020, 18:05:23 μμ »
Είχε αγοραστεί πριν από καιρό με σκοπό σε κάποιες διακοπές να ξεκλέψω χρόνο και με τη συνεργασία του μικρού γιου να δοκιμάσω την υπομονή μου και τις κάτω του μετρίου ικανότητες μου για συναρμολόγηση .Βεβαια ο χρόνος πλέον περισσεύει και το πρότζεκτ 3D wooden pendulum clock ξεκίνησε με ανοιχτό βεβαια ορίζοντα ολοκλήρωσης .Οπως θα παρατηρήσετε και στο παρακάτω link για τη κατασκευή δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις ή εργαλεία χρειάζεται όμως κάποια βασική πειθαρχία στις οδηγίες και καθόλου βιασύνη.Το αποτέλεσμα που ίσως καταφερω να πετύχω,φαίνεται να είναι ένα ικανοποιητικών διαστάσεων επιτραπέζιο ρολόι(παιχνίδι βασικά), με ρυθμιζόμενο εκκρεμές και κουρδιστό έλασμα για κίνηση ,το οποίο διαθετει  όλες τις βασικές λειτουργίες ενός ωρολογιακού μηχανισμού.

https://www.youtube.com/watch?v=jSaTomvq97k

9
Ιστορια-Μηχανισμοι / OMEGA 2913-3
« στις: Μάρτιος 06, 2020, 08:55:21 πμ »
Σε πρόσφατη συζήτηση σχετικά με ρολόγια φίλος μου μου αποκάλυψε ότι είχε βρει από τον παππού του ένα omega σε κακή κατάσταση και σκεφτόταν κάποια στιγμή να το αποκαταστήσει με σέρβις ή και να αλλάξει κάποια κομμάτια τα οποία είχαν καταστραφεί φυσικά όλη αυτή ιστορία άναψε την περιέργεια μου και ζήτησα να δω το ρολόι .Οταν συναντηθήκαμε και το αντίκρισα αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για το original ω το οποίο  επανεκδόθηκε πέρυσι  στα πλαίσια της γνωστης τριλογίας και είχε τον κωδικό 2913-3 από τη σειρά seamaster.
Το συγκεκριμένο ρολόι είχε αγοραστεί την περίοδο 57-58  από τον παππού του σημερινού ιδιοκτήτη και από ότι μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκε και φορέθηκε στο maximum.
Το ρολόι σε πρώτη φάση μετά από δική μου προτροπή ξεκίνησε  με ένα βασικό  service ( έλεγχο,λάδια)στο οποίο έχει ζητηθεί η αντικατάσταση του πλέξιγκλας μιας και το ήδη υπάρχον έχει ρωγμές που το καθιστούν επικίνδυνο .Προς μεγάλη μου έκπληξη ο μηχανισμός του ρολογιού είναι  σε εξαιρετική κατάσταση όπως επίσης και το καντράν με τους δείκτες (καταπληκτική πατινα  60 ετών)Μεγάλη π πρόκληση παραμένει η αναζήτηση του ένθετου στο bezel αλλά και η μέθοδος  με την  οποία γενικότερα θα προσανατολιστεί η όλη αποκατάσταση .Φυσικα καλοδεχούμενες είναι όλες οι προτάσεις και ιδιαίτερα από τους γνωστούς φανατικούς τις φίρμας


11
Επικαιρότητα / Νεα εντυπωσιακή τεχνολογία
« στις: Φεβρουάριος 08, 2020, 14:18:27 μμ »
Καταπληκτική τεχνολογία για μαζική κατασκευή των μικροσκοπικών κομματιών που απαρτίζουν τους ωρολογιακούς μηχανισμούς.

https://www.thenakedwatchmaker.com/making-uvliga

Εγώ είχα μείνει στο cnc 🤔😱

12
Με αφορμή την παρακάτω είδηση και την αγάπη μου στα ρολόγια με ένδειξη GMT (όχι μόνο της R :)) προσκαλώ και τους υπόλοιπους φίλους που έχουν παρουσιάσει, ιδιαίτερα πρόσφατα, τα ρολόγια τους να μοιραστούν τις φωτογραφίες και τις εμπειρίες τους με αυτά(και φυσικά τον Γιώργο μιας και ξέρω ότι είναι και αυτός μέγας λάτρης )
https://edition.cnn.com/travel/article/qantas-new-york-sydney-flight-record-scli-intl/index.html

13
Συζήτηση για ρολόγια / To scratch or not to scratch
« στις: Οκτώβριος 13, 2019, 15:01:19 μμ »
Ανοίγω το καινούριο αυτό θέμα με διάθεση για λίγο χιούμορ και όχι για προσωπικές Αντιλαμβάνομαι ότι ο τρόπος χρήσης των αγαπημένων μας ρολογιών χωρίζει τους ρολογόφιλους σε δυο μεγάλα στρατόπεδα: σε αυτούς που «κακομεταχειρίζονται» τα ρολόγια τους και αυτούς που τα προσέχουν ως κόρη οφθαλμού ( χωρίς να αποκλείω και μια ενδιάμεση κατηγορία). Αν και ανήκω στους πρώτους μπορώ να καταλάβω την άΛλη πλευρά μιας και για κάποια άλλα συλλεκτικά αντικείμενα έχω την αντίστοιχη συμπεριφορά. Για να γίνω απόλυτα κατανοητός δεν εννοώ ότι θα βρέξω ή θα γρατζουνίσω  ένα αμπιγιέ dress watch ή complication αλλά , όταν οι προδιαγραφές το επιτρέπουν ή και το επιβάλλουν θα προσπαθήσω να το χρησιμοποιήσω ανάλογα. Αφορμή για το σημερινό θέμα αποτελεί το πρόσφατο καθάρισμα της κάσας του GMT από γρατζουνιές και ταλαιπωρίες εφτά χρόνων σε ξηρά ‘αέρα ‘θάλασσα ‘(όπως του άξιζε)που έγινε από εξειδικευμένο τεχνίτη. Τα καινούργια μέταλλα της ROLEX επανέρχονται στο 95% του αρχικού mirror polish (λόγω του ατσαλιού 904L)και δίνουν την αίσθηση ότι το ρολόι είναι καινούριο ,αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι «η βασίλισσα» για να παραμένει στην κορυφή βελτιώνεται διαρκώς.


14
Φωτογραφιες-Video / Ρολόι και στυλο-πενα
« στις: Αύγουστος 13, 2019, 10:37:14 πμ »
Καινούργιο θέμα κατόπιν παραινέσεων  :), για συνδυασμούς ρολογιών με στύλο,πένες.μηχανικα μολύβια...προς τέρψιν οφθαλμών ...

15
Service ρολογιών / Service Rolex Explorer
« στις: Ιούλιος 12, 2019, 19:32:30 μμ »
Ήρθε ξανά η ώρα για τον καθιερωμένο τακτικό έλεγχο του παλιού αγαπημένου φίλου που πλέον τα τελευταία χρόνια φοριέται από τη συζηγο.Το ρολοι φοριέται σε καθημερινή βάση και φυσικά συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες και ιδιαίτερα στο κολύμπι...έτσι πέρασε ξανά έλεγχο στεγανότητας έως 6 bar και καθαρίστηκε από τα μικροχαραγματα πριν συναρμολογηθεί και ρυθμιστεί ξανά.

Σελίδες: [1] 2