Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Taylor 1981

Σελίδες: [1]
1
Service ρολογιών / Casio DW-250 Depth Gauge
« στις: Μάιος 04, 2020, 12:46:57 μμ »
Το ρολόι του Γιώργου μπήκε χειρουργείο......stay tuned....

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


2
Φωτογραφιες-Video / Ρολόι-άθληση
« στις: Απρίλιος 26, 2020, 20:18:04 μμ »
Άς ξεκινήσω ένα καινούριο θέμα που αφορά τις αθλητικές δραστηριότητες κ τα επιτεύγματα μας σε συνδιασμό με τα ρολόγια που χρησιμοποιούμε! :)

3
Vs(versus) / G-SHOCK SQUARE BATTLE
« στις: Απρίλιος 09, 2020, 14:56:22 μμ »

CASIO DW-5600E VS CASIO GW-M5610
Ήθελα απο πολύ καιρό να κάνω μια σύγκριση μεταξύ αυτών των δύο ρολογιών.Μπορεί να μοιάζουν αλλα έχουν αρκετές διαφορές.Το DNA κ των δύο προέρχεται απο το DW-5000C του 1983.Εκείνη την χρονιά λοιπόν η Casio έβγαλε το πρώτο της  άθραυστο ρολόι με το όνομα "G-Shock".Ο σχεδιαστής κ πατέρας των G είναι ο Ιάπωνας Kikuo Ibe.Η ιστορία λέει ότι ο ίδιος είχε ένα παλιό ρολόι οικογενειακό κειμήλιο κ του έσπασε.Έτσι θέλησε να σχεδιάσει ένα ρολόι το οποίο να είναι άθραυστο.Κ πράγματι το πέτυχε το 1983 με το DW-5000C.Ήταν μια καινοτομία στον χώρο των ρολογιών κ προορίζονταν για ανθρώπους των σπορ,της σκληρής εργασίας κλπ.Αυτό που έκανε ξεχωριστό το 5000 ήταν η ειδική κατασκευή του τόσο εσωτερικά όσο κ εξωτερικά.Εσωτερικά είχε ένα ανθεκτικό module με προστατευτικά κ εξωτερικά είχε μια μεταλλική κάσα με ένα προστατευτικό πλαστικό bezel.Ακόμα κ το λουρί είχε τοποθετηθεί έτσι ώστε να απορροφήσει τον κραδασμό απο πτώση.Ήταν επίσης αδιάβροχο στα 200Μ.Τι άλλο να ζητήσει κανείς απο ένα ανθεκτικό ρολόι;Αφού πέτυχε η συνταγή άρχισαν να βγαίνουν κ άλλα μοντέλα τα οποία κάποια είναι υπερσπάνια κ πανάκριβα.Βγήκε το 5100,5200,5300 κλπ.Δυσεύρετα πλεόν..Το 1987 παρουσιάζεται το DW-5600C.Διαφορετικό σχέδιο αλλα με τις ίδιες προσδιαγραφές.Πολύ πετυχημένο μοντέλο το οποίο εξακολουθεί να παράγεται ακόμα "λίγο" διαφορετικό με τον κωδικό DW-5600E.Οι διαφορές τους είναι ότι το παλιό είχε μεταλλική κάσα(πλαστική το νέο) κ βιδωτό καπάκι(καπάκι με 4 βίδες το νέο).Ακόμα το παλιό είχε την ένδειξη REM(reminder) το οποίο αναβόσβηνε για να σου υπενθυμήσει κάτι.Το νέο μοντέλο δεν το έχει αλλα έχει μία διαφορετική λειτουργία το "flash" το οποίο όταν ενεργοποιηθεί κάθε φορά που χτυπάει το ξυπνητήρι ή για την ώρα αναβοσβήνει η οθόνη.Μία ακόμα διαφορά είναι φυσικά ο φωτισμός αφού το παλιό μοντελο είχε ένα απλό λαμπάκι αριστερά αλλα το νέο μοντέλο είναι εφοδιασμένο με την νεότερη τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού(el backlight). Ας πάμε τώρα στους δύο μονομάχους.
Τα δύο μοντέλα είναι ίδια σε μέγεθος.Εξωτερικά οι διαφορές τους είναι η εμφάνιση.Το 5600 είναι πιό διακριτικό θα έλεγα με μία λευκή περιμμετρική γραμμή πάνω στο τζάμι του ενώ το 5610 έχει μία κόκκινη που σε πολλούς δεν αρέσει.Δεν μπήκε τυχαία όμως..την ίδια κόκκινη γραμμή είχε κ ο "παππούς" το 5000C.Εμένα μου αρέσει πάντως που συνδιάζει την μοντερνα τεχνολογία με μία σχεδιαστική υπενθύμηση του παρελθόντος.Παρατηρώντας τα δύο μοντέλα βλέπεις ότι οι οθόνες τους ναί μεν έχουν το ίδιο μέγεθος αλλα τα ψηφία τους όχι.Στο 5610 είναι λίγο μεγαλύτερα τα νούμερα της ώρας.Το πλαίσιο του μήνα κ της ημερομηνίας είναι μικρότερο στο 5610 απο το 5600.Τα νούμερα κ η μέρα είναι περίπου στο ίδιο μέγεθος.Ίσως ελαφρώς μεγαλύτερα στο 5600.Εμένα προσωπικά με ελκύει περισσότερο το κλασσικό σχέδιο του 5600.Μάλλον προφανώς επειδή έχω κόλλημα. ;D
Η κύρια διαφορά είναι η πηγή ενέργειας.Το 5610 είναι ηλιακό με ένδειξη στάθμης της μπαταρίας του ενώ το 5600 τροφοδοτείται απο μία μπαταρία 3V λιθίου(CR2016).Η Casio σου λέει οτι κρατάει 3 χρόνια αλλα πιστέψτε με ότι κρατάει απο 7-10 χρόνια.Διαπιστωμένο απο εμένα αυτό, με τόσες παλιατζούρες στα χέρια μου. :D 
Πάντως όπως κ να έχει εδώ το 5610 κερδίζει. Άλλο ενα + για το 5610 είναι οτι είναι ραδιοελεγχόμενο με το multiband 6. Έτσι έχει την δυνατότητα να συγχρονίζει απο τον υποσταθμό της Γερμανίας κάθε βράδυ μεταξύ 02:00-04:00.Προσωπικά το έχω απενεργοποιήσει επειδή κ μακριά απο την κεραία είμαι κ λόγω ότι έχει πολύ καλή χρονομετρία. Πάρα πολύ καλή χρονομετρία κ το 5600 με το καινούριο module που φοράει(3229).Το παλιότερο δεν ήταν τόσο ακριβές(1556).
Το 5610 έχει παγκόσμια ώρα κάτι που δεν έχει το 5600 ή έστω την διπλή ώρα(dual time) όπως είχε το παλιό 5600C που δεν το ανέφερα παραπάνω.Συνεχίζουμε με το ξυπνητήρι όπου στο 5610 βρίσκουμε 4+1 με λειτουργία snooze.Το 5600 έχει ένα ξυπνητήρι αλλα με την δυνατότητα να το ρυθμίσεις να χτυπάει κάθε μέρα ή μία φόρα το μήνα ή για μία φορά το χρόνο.Κ τα δύο ρολόγια έχουν χρονόμετρο κ αντίστροφη μέτρηση.Αυτό που μου αρέσει όμως περισσότερο στο 5600 είναι ότι ενώ βρίσκεσαι σε μία απο τις δύο λειτουργίες, πάνω δεξιά σου δείχνει την ώρα.Αυτό δεν συμβαίνει όμως στο 5610 κ είναι στα μείον του ρολογιού.Ένα ακόμα μείον για το 5610(για εμένα) είναι ότι όταν χρησιμοποιήσεις μία απο τις λειτουργίες κ τελειώσεις δεν σε πάει στην αρχική οθόνη(όπως κάνει το 5600) αλλα συνεχίζεις στις υπόλοιπες μέχρι να βγείς στην αρχική.Μικρό το κακό οκ...το συνηθίζεις με τον καιρό.
Πάμε στον φωτισμό όπου κ τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται με τον οπίσθιο φωισμό(el backlight Illuminator) με το 5610 να έχει αυτόματο φωτισμό ο οποίος ενεργοποιείται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού κ με συγκεκριμμένη κίνηση του χεριού.Το 5600 δεν έχει τέτοια λειτουργία αλλα μπορεί να αναβοσβήνει κάθε φορά που χτυπάει το ρολόι για την ώρα ή το ξυπνητήρι.Ο φωτισμός είναι πιό ωραίος κ δυνατός του 5600. Σε γενικές γραμμές όμως κ τα δύο έχουν έναν αξιόλογο φωτισμό.
Κ τα δύο μοντέλα κάνουν την δουλειά τους.Εξαρτάται τι ζήτας..Το 5600 είναι ένα οικονομικό G των 50ε κ το 5610 περίπου στα 120ε.

4
Hobbies / Αεροσφαίριση(airsoft)
« στις: Μάρτιος 16, 2020, 19:55:10 μμ »
Τι είναι η αεροσφαίριση (airsoft)
Ιστορική Αναδρομή

Ιαπωνία, αρχές δεκαετίας του ’80: Ξεκινά η κατασκευή πρωτοποριακών -για την εποχή- αεροβόλων όπλων σκοποβολής τα οποία κάνουν χρήση «green gas» για την προώθηση των βλημάτων που εκτοξεύουν. Με την πάροδο του χρόνου αναπτύσσονται νέα, πλαστικά σφαιρίδια τα οποία μπορούν να εκτοξευθούν από τα όπλα αυτά χωρίς να προκαλούν τραυματισμό σε περίπτωση επαφής με το ανθρώπινο σώμα. Είναι η γέννηση του Airsoft: Τα αεροβόλα του συγκεκριμένου τύπου πλέον χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή παιχνιδιών/αγώνων στα οποία ο κάθε παίκτης προσπαθεί πλέον να πετύχει όχι καθορισμένους στόχους, αλλά τους αντίπαλους παίκτες!

Με αργούς αρχικά ρυθμούς το νέο άθλημα αρχίζει να διαδίδεται στις χώρες πέριξ της Ιαπωνίας και στη συνέχεια στην Αμερική και την Ευρώπη, όπου τυγχάνει θερμής υποδοχής. Έτσι, από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’90 και έπειτα, το Airsoft αποτελεί μία από τις πλέον αγαπημένες ασχολίες χιλιάδων παικτών ανά τον κόσμο. Στη χώρα μας, αν και με λίγη καθυστέρηση, οι πρώτες οργανωμένες ομάδες ξεκινούν να κάνουν την εμφάνισή τους στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και έκτοτε η απήχησή του αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, μετρώντας σήμερα χιλιάδες ένθερμους υποστηρικτές που ανυπομονούν για το εκάστοτε παιχνίδι του σαββατοκύριακου.

Χαρακτηριστικά

Το Airsoft αποτελεί ένα αγώνισμα εξωτερικού χώρου το οποίο εμπεριέχει στοιχεία προσομοίωσης μάχης, στρατηγικής και πολεμικών τεχνικών, χωρίς όμως να πρέπει να συγχέεται με οποιουδήποτε είδους στρατιωτική εκπαίδευση. Τα όπλα που χρησιμοποιούνται αποτελούν πιστά αντίγραφα (σε οπτικό και όχι λειτουργικό επίπεδο) υπαρκτών όπλων και εκτοξεύουν (μέσω της χρήσης πεπιεσμένου αέρα) σφαιρίδια διαμετρήματος 6 χιλιοστών φτιαγμένα από πλαστικό ή βιοδιασπώμενο -φιλικό προς το περιβάλλον- υλικό. Σε αντίθεση με το Paintball, με το οποίο λανθασμένα παρομοιάζεται σε πολλές περιπτώσεις, τα σφαιρίδια δεν αφήνουν χρώμα όταν έρθουν σε επαφή με κάποιο σώμα ή αντικείμενο προσδίδοντας έτσι στο Airsoft ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του: Ανεξαρτήτως πεδίου και σεναρίου, όλα βασίζονται στην ειλικρίνεια και το σεβασμό προς τους συμπαίκτες καθώς το εάν ο εκάστοτε παίκτης θα παραδεχθεί πως ο αντίπαλός του τον πέτυχε, επαφίεται στην κρίση και το ήθος του και μόνον!

Τα όπλα που χρησιμοποιούνται στο Airsoft μπορούν να χωριστούν σε τρεις κύριες κατηγορίες:

Ελατηρίου: Ίσως τα πιο «απλά» όπλα από πλευράς μηχανισμών λειτουργίας. Ο χρήστης πρέπει να οπλίσει χειροκίνητα το όπλο πριν από κάθε βολή. Λόγω του χαμηλού τους κόστους, πολλές φορές χρησιμοποιούνται ως τα «εισαγωγικά» όπλα για νέους παίκτες, ωστόσο, εξειδικευμένα όπλα ελατηρίου π.χ. Sniper Rifles είναι ιδιαίτερα αγαπητά μεταξύ των «βετεράνων» του αθλήματος.
Αερίου: Τα όπλα αυτής της κατηγορίας χρησιμοποιούν πεπιεσμένο αέριο για την εκτόξευση των σφαιριδίων τους καθώς και για την επαναφορά του κλείστρου. Πρόκειται ουσιαστικά για ημιαυτόματα όπλα με αρκετά ρεαλιστική ανάκρουση η ταχυβολία των οποίων εξαρτάται κυρίως από το πόσο γρήγορα μπορεί ο παίκτης να τραβήξει τη σκανδάλη.
Αυτόματα Ηλεκτρικά Όπλα (AEG): Η πιο δημοφιλής κατηγορία όπλων airsoft. Χρησιμοποιούν μπαταρίες Νικελίου-Καδμίου για τη τροφοδοσία των μηχανισμών λειτουργίας τους παρέχοντας πλήρως αυτόματα χαρακτηριστικά τα οποία προσδίδουν ταχυβολία που πλησιάζει (σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά) αυτή των πραγματικών όπλων.
Ασφάλεια – Προστασία

Το Airsoft αποτελεί ένα απόλυτα ασφαλές άθλημα, από τη στιγμή που γίνεται χρήση ειδικού προστατευτικού εξοπλισμού (με κυριότερο και υποχρεωτικό κομμάτι τα αντιβαλλιστικά γυαλιά) και τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας που θέτει ο εκάστοτε διοργανωτής. Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν επιπλέον προστατευτικό εξοπλισμό όπως επιγονατίδες, προστατευτικά προσώπου κ.α. με δική τους πρωτοβουλία.

Το Airsoft είναι και θα συνεχίσει να είναι ένα νόμιμο άθλημα το οποίο προσφέρει στους παίκτες στιγμές γεμάτες ενθουσιασμό και αδρεναλίνη, ενώ το πνεύμα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης που αναπτύσσεται μεταξύ των συμπαικτών πολλές φορές εκτείνεται και πέρα από τα πλαίσια του παιχνιδιού.


5
Ιαπωνικές εταιρείες / My wonderful Casio collection...
« στις: Φεβρουάριος 19, 2020, 22:38:23 μμ »
Μετά από την απαίτηση του κοινού αποφάσισα να ανοίξω καινούριο νήμα για να σας παρουσιάσω τα Casio ρολογια που έχω συλλέξει εδώ κ κάποια χρόνια.Η αλήθεια είναι ότι είμαι λάτρης της μάρκας κ τα γουστάρω από μικρό παιδί. Δεν μου έφυγε πότε η αρρώστια κ καθένα από αυτά τα ρολογια  έχει την ιστορία του που θα την μοιραστώ μαζί σας.Ελπιζω να σας αρέσουν!
Το πρώτο είναι το κομπιουτερακι Casio CA-62 με τα μπλε κουμπιά.Πολύ σπάνιο κομμάτι κ ειδικά σε αυτήν την κατάσταση.Μονο το λουρί του έχω αλλάξει.Το αγόρασα το 1995 σε ηλικία 14 χρονών από το CONTINENT Αλίμου 5.750 δρχ.

Στάλθηκε από το SM-T700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


6
Vintage ρολόγια / Cyma Swiss 1912
« στις: Νοέμβριος 15, 2019, 16:23:17 μμ »
Σήμερα ήρθε από το μαγαζί μου ένας πελάτης κ φορούσε το ρολόι αυτό. Μου είπε ότι είναι ασημένιο ελβετικό του 1912.Δεν την γνωρίζω την μάρκα αλλά ίσως κάποιος έμπειρος από την ομάδα να μας πει την γνώμη του.
Φυσικά πιάσαμε την κουβέντα κ του ζήτησα να το φωτογραφίσω.

Στάλθηκε από το SM-T700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


7
Vintage ρολόγια / Camel Trophy adventure watch green belt 955.412
« στις: Ιανουάριος 14, 2019, 15:10:28 μμ »
Καλησπέρα.Ένα μοντέλο το οποίο το έχω απο το 1988 σε πολύ καλή κατάσταση.Έχει μηχανή quartz ETA,το τζάμι του είναι ορυκτό κρύσταλλο κ βιδωτή κορώνα.

Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


8
Καλησπέρα.Μήπως ξέρει κάποιος μια καλή αλοιφή για πλαστικά που να γιαλίζει κ να διορθώνει τις γρατζουνιές;

Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


9
Προτάσεις αγοράς ρολογιών / Αγορά καταδυτικού
« στις: Απρίλιος 29, 2018, 15:40:44 μμ »
Καλησπέρα στην παρέα.Θέλω να προχωρήσω στην αγορά ενός καταδυτικού ρολογιού μιας κ δεν έχω.Κοιτάζω σε Seiko ή Citizen.Δεν ξέρω αν θα πρέπει να πάρω αυτόματο ή ηλιακό.Εσείς τι θα προτέινατε κ τι να προσέξω;

10
Ελβετικές εταιρείες / VENTEX DIGITAL
« στις: Απρίλιος 19, 2018, 11:22:30 πμ »
Ένα ψηφιακό ρολόϊ της Ελβετικής εταιρίας Ventex της δεκαετίας του '70.

Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


11
Aγγελίες ζήτησης / Casio παλιά
« στις: Απρίλιος 12, 2018, 21:18:45 μμ »
Αναζητώ για αγορά παλιά μοντέλα της Casio σε οποιαδήποτε κατάσταση.Παρακαλώ με φωτο σε σχόλιο ή με π.μ! :)

12
Hobbies / Στατικός μοντελισμός
« στις: Απρίλιος 08, 2018, 23:17:20 μμ »
Εκτός απο τα ρολόγια έχουμε κ την τρέλα με τον στατικό μοντελισμό μεταλλικών μοντέλων αυτ/των! :)
Στην φωτό ο K.I.T.T μαζί με μερικά Casio!


13
Vintage ρολόγια / Σοβιετικό ψηφιακό ρολόι
« στις: Απρίλιος 08, 2018, 16:19:37 μμ »
Ένα ψηφιακό ρολόι Σοβιετικής κατασκευής της δεκαέτιας του '90! :)https://youtu.be/WqkTXwpBlPM14
Vintage ρολόγια / Casio Vintage Watches
« στις: Απρίλιος 07, 2018, 20:55:30 μμ »
Σας παρουσιάζω μερικά απο τα Casio που έχω στην συλλογή μου!

15
Vintage ρολόγια / SEIKO Digital
« στις: Απρίλιος 07, 2018, 20:34:45 μμ »
Δύο Seiko ψηφιακά ρολόγια της δεκαετίας του '70

   

Σελίδες: [1]