Greek Watch Forum - Το ελληνικό forum ρολογιών
Προτάσεις αγοράς ρολογιών => Το νεο μου ρολοι-reviews => Μήνυμα ξεκίνησε από: Tangerine Dream στις Σεπτέμβριος 03, 2023, 23:38:30 μμ
-
Η παρακάτω -σύντομη- παρουσίαση είναι για το μοντέλο της Moser Pioneer Centre Seconds Automatic Arctic Blue.
(https://i.postimg.cc/SQDc3KgD/face1.jpg) (https://postimg.cc/NL2yrQqH)
Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι Novelty 2023.
Βγαίνει σε τούτη την έκδοση όπως και σε έκδοση με tourbillon (και οι δύο εκδόσεις φέρουν το νέο Arctic Blue dial.
Στο μέλλον θα βγουν κι άλλα dials στα συγκεκριμένα δύο μοντέλα.
(https://i.postimg.cc/GpwDGTph/macro.jpg) (https://postimg.cc/bZgdjJbK)
Ref.: 3200-1217, δεν είναι LE.
Διάσταση: 40mm x 12.0mm, συμπεριλαμβανόμενου του κυρτού κρυστάλλου.
Lug width: 20mm.
Lug-to-lug: 48.3mm.
Dial: Arctic Blue fume' με επιπροσθέτως sunburst πρότυπο.
To logo της H. Moser & Cie. πάνω στο dial είναι εκτελεσμένο με διάφανη λάκα.
Τα hour markers είναι rhodium plated, επίσης γίνεται γενναία χρήση Super-LumiNova.
(https://i.postimg.cc/XJKkpccb/first.jpg) (https://postimg.cc/wyvmrNGf)
Μηχανισμός: H. Moser & Cie. HMC 200, αυτόματος, τρεις μέρες αυτονομία.
21,600 vibrations/hour, 27 Jewels.
Ο συγκεκριμένος μηχανισμός χρησιμοποιείται σε όλα σχεδόν τα 'βασικά' (ήτοι time only) μοντέλα της εταιρείας.
O ρότορας εδώ είναι από βολφράμιο/tungsten (στην έκδοση tourbillon είναι χρυσός), φέρει δε τρία διαφορετικά είδη φινιρίσματος.
Ο μηχανισμός κάνει θόρυβο όταν περιστρέφεται ο ρότορας, θόρυβο ο οποίος είναι αρκετές φορές αισθητός με ελαφρά αίσθηση ακούσματος όμως (όχι βαριά όπως Valjoux 7750).
Το χειροκίνητο κούρδισμα του μηχανισμού βγάζει ήχο σαν να υπάρχει τριβή με κάτι ελαφρά πλαστικό ή σαν με ζελατίνα, επειδή δεν είμαι ωρολογοποιός φαντάζομαι πως κάποιος λόγος θα υπάρχει για αυτό απλά δεν τον γνωρίζω. Όλοι οι HMC 200 έτσι είναι.
(https://i.postimg.cc/zG9C7PxN/back.jpg) (https://postimg.cc/mPy12Vxp)
(https://i.postimg.cc/C5LkdyxG/HMoser-3200-1217-1-dub-R-1-1429x1536.jpg) (https://postimg.cc/0MFbHBmj)
Stock photo - H. Moser & Cie.
Ατσάλινη κάσα όπως και pin buckle.
H κάσα είναι αρχικά machined και μετά φινιρισμένη στο χέρι.
Φέρει μίγμα γυαλισμένων και ματ επιφανειών.
Τα πλαϊνά σε κάσα και pin buckle έχουν coined τόνους (διακόσμιση νομίσματος).
Βιδωτή κορώνα, 120m water resistance.
Η κορώνα είναι πολύ σταθερή και υπάρχει ελάχιστη χαλαρή γωνία (dead angle) όταν σετάρει κάποιος την ώρα.
(https://i.postimg.cc/xCQKDNrF/case1.jpg) (https://postimg.cc/CZvZb1xj)
(https://i.postimg.cc/W4gMH6yk/case2.jpg) (https://postimg.cc/VSsrSMmf)
(https://i.postimg.cc/Kvjt2yVF/buckle.jpg) (https://postimg.cc/7fv53jwQ)
Το λουρί είναι γνήσιο καουτσούκ με μικρές τρύπες ώστε να αερίζεται ο καρπός.
Είναι μοναδικά μαλακό, περισσότερο μαλακό κι άνετο στον καρπό από το λουρί του JLC Polaris που είχα στο παρελθόν.
(https://i.postimg.cc/cL8YvB0b/strap1.jpg) (https://postimg.cc/mPBhqMcY)
(https://i.postimg.cc/76qTQv7F/wrist-b.jpg) (https://postimg.cc/VSH6dVKg)
Η τιμή λιανικής είναι CHF 12,900 (ήτοι €13,500 περίπου).
Πρόσθετα γενικά πρώτα σχόλια:
Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το πρώτο Pioneer στην μικρότερη έκδοση των 40 χιλιοστών διαμέτρου κάσας.
Ως τώρα η κύρια προσπάθεια της εταιρείας ήταν στα Pioneer 42mm, τα οποία όμως σε αρκετούς κάθονται λίγο μεγάλα.
Το ρολόϊ είναι ποιοτικό και απροβλημάτιστο, με ένα λιτό dial που πραγματικά σε κάνει να ξεχνάς τα πάντα.
Ακτινοβολεί χωρίς να είναι από πολύτιμο μέταλλο, και είναι διακριτικά αλλά ξεκάθαρα ευδιάκριτο όταν το διαθέσιμο φως είναι χαμηλό.
Ο συνδυασμός καπνιστού (fume') χαρακτήρα και sunburst προτύπου του δίνει την ξεχωριστή ικανότητα να αλλάζει συνεχώς τόνο και ένταση.
Το λουρί είναι από κάθε άποψη άριστα σχεδιασμένο, προσφέρει μνημειώδη άνεση στο φόρεμα.
Η σχεδίαση κάσας και pin buckle έχει χαρακτήρα και φέρει ιδιαίτερες, προσεγμένες λεπτομέρειες.
Η συνολική αποστολή του συγκεκριμένου κομματιού, έτσι όπως είναι στημένο με το συγκεκριμένο λουρί, παραπέμπει σε 24/7 ρολόϊ που είναι πολύ ποιοτικό και το οποίο φοριέται πάρα μα πάρα πολύ άνετα σε μία ευρύτατη συλλογή περιστάσεων (από γραφείο σε μία πολύ ζεστή μέρα ως επαγγελματικά ταξίδια).
Η εταιρεία άλλαξε πρόσφατα τα κουτιά της, είναι πλέον γκρι (αντί για καφέ/κρεμ) με ελαφρύ γκρι έντονα μαλακό βελούδο εσωτερικά, όπως και τα γυαλιστικά μικρά πανιά τα οποία πλέον είναι σκούρο μεταλλικό γκρι αντί για βαθύ μεταλλικό καφέ.
(https://i.postimg.cc/MZLGrsc3/gifts.jpg) (https://postimg.cc/DmqFSPP1)
Το ρολόϊ έρχεται εργοστασιακά με δύο (2) χρόνια διεθνή εγγύηση. Στο μικρό booklet που συνοδεύει την κάρτα γνησιότητας/εγγύησης γίνεται ξεκάθαρα μνεία στο ότι το προτεινόμενο διάστημα service είναι κάθε πέντε (5) χρόνια.
Η εταιρεία επίσης προσθέτει γραπτώς στο booklet ότι για όλα τα σύγχρονα μοντέλα (της 'νέας' εποχής της Η. Moser & Cie. δηλαδή) εγγυάται πως παράγεται και θα υπάρχει μεγάλο στοκ από ανταλλακτικά για πολύ μακρύ χρονικό διάστημα, διότι όπως αναφέρεται "...είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την αντοχή των προϊόντων μας..."
Ένα πρακτικό πολυτελές ρολόϊ για εύρος περιστάσεων, από μία εταιρεία που ούτε φοβάται να μιλήσει ούτε να τολμήσει. Ρολόγια με συναίσθημα, το οποίο περιέργως βγαίνει προς τα έξω και το νιώθει ο κάτοχος (ειδικά στα χρυσά μοντέλα, κατά την προσωπική μου άποψη).
Για κάποιες σύντομες λεπτομέρειες αναφορικά με το μηχανισμό προσθέτω εδώ το video του Tim Mosso για το συγκεκριμένο reference:
https://youtu.be/ce7AJPHEpqs?si=kp3ud9rV3MfMpfSB
Ευχαριστώ για την ανάγνωση, όπως και το φόρουμ για τη φιλοξενία.
(https://i.postimg.cc/7L32VPC1/coff.jpg) (https://postimg.cc/p9drVHJy)
-
Φανταστικό χρώμα
-
Υπεροχο , και η ανάλυση λεπτομερέστατη.
-
Ευχαριστουμε Κωνσταντινε.
Πολυ περιεκτική και περιγραφικη παρουσιαση
Να δειχνει καλες ωρες!
-
Καταπληκτικό το ρολόι Κωνσταντίνε ! Ευχαριστούμε για την παρουσίασή σου, όπως πάντα απολαυστική. Να είσαι καλά και να το χαίρεσαι !
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Κωνσταντίνε με γεια και καλοφόρετο! Το ρολόι δείχνει πραγματικά πολύ εντυπωσιακό!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Το πρώτο Pioneer στα 40mm. Εξίσου όμορφο και άρτιο με τα προηγούμενα αλλά πιο εύκολο να φορεθεί. Τα 42mm για ένα τέτοιο ρολόι είναι πολλά.
Είναι δύσκολο να σχεδιάσει μια εταιρεία ένα ρολόι που να είναι κλασικό αλλά και σπορ … και ταυτόχρονα ιδιαίτερο, όχι "βαρετό". Στην Moser ξέρουν πως να το κάνουν αυτό. Χωρίς κείμενο πάνω στο dial, χωρίς φλυαρίες και τάσεις εντυπωσιασμού … βγάζει μάτια αυτό το ρολόι.
Καλοφόρετο Κωνσταντίνε και ευχαριστούμε για το review.
-
Πολύ ωραίο Κωνσταντίνε,καλοφόρετο.
-
Φανταστικό. Καλοφόρετο Κωνσταντίνε, να το χαρείς
-
Καλοφορετο Κωνσταντίνε...
;D
-
Ευχαριστούμε, πολύ ωραια παρουσίαση!!
-
Τελειο , καλοφορετο . Διασταση ? Πιθανως το εγραψες αλλα καπου το εχασα ::)
-
Διάσταση: 40mm x 12.0mm, συμπεριλαμβανόμενου του κυρτού κρυστάλλου.
Lug width: 20mm.
Lug-to-lug: 48.3mm.
-
Εξαιρετικό!
-
Πολύ όμορφο! Καλοφορετο!
-
Καλοφόρετο Κωνσταντίνε και ευχαριστούμε για την πολυ ωραία παρουσίαση!
(https://www.greekwatchforum.gr/Smileys/new_2020/thumbsup.gif)(https://www.greekwatchforum.gr/Smileys/new_2020/thumbsup.gif)(https://www.greekwatchforum.gr/Smileys/new_2020/thumbsup.gif)(https://www.greekwatchforum.gr/Smileys/new_2020/thumbsup.gif)
-
Καλοφόρετο φίλε Κωνσταντίνε. Να είσαι καλά να το χαρείς.
-
Mε γειες Κωνσταντίνε!
Εξαιρετικό all around ρολόι, από μάρκα που ναι πολύ μπροστά...
Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πανέμορφο! Καλοφόρετο Κωνσταντίνε.
-
εαξιρετικο ρολοι πολυ αρτια παρουσιαση ειμαι πολυ κοντα στην αγορα του τον επόμενο μηνα που θα το δω απο κοντα νομιζω θα ειναι το καθοριστικό.
ΥΓ
Το μονο που με προβληματίζει ειναι το πολι αδειο καντραν μου κανει λιγο hommage ...
-
εαξιρετικο ρολοι πολυ αρτια παρουσιαση ειμαι πολυ κοντα στην αγορα του τον επόμενο μηνα που θα το δω απο κοντα νομιζω θα ειναι το καθοριστικό.
ΥΓ
Το μονο που με προβληματίζει ειναι το πολι αδειο καντραν μου κανει λιγο hommage ...
Εμένα αυτό το άδειο καντράν με φτιάχνει … που ενώ είναι φουλ σε negative space δεν φαίνεται καθόλου άδειο. Οι δείκτες και η δουλειά που έχει γίνει στον χρωματισμό του dial απορροφούν όλον τον αρνητικό χώρο του καντράν … ακόμα και η γραμματοσειρά, που θα γέμιζε κάπως το dial, αχνοφαίνεται εφόσον δεν έχει πραγματικό λόγο ύπαρξης.
-
Προσωπικά τώρα που είμαι στα early '50s και δεν βλέπω πολύ καλά κοντά (εκτός αν φορώ γυαλιά), είχα αρχίσει εδώ και καιρό να δίνω μεγαλύτερη σημασία σε ρολόγια που έχουν μόνο ώρα - ούτε καν ημερομηνία ή άλλα complications.
Αυτό δεν είναι για όλους, δηλαδή μπορεί σε πολλούς να μη βγει η επιλογή.
Το ρολόϊ που δείχνει μόνο ώρα είναι ένας σχετικά πιό ήσυχος και μοναχικός δρόμος, διότι έχουμε μάθει να ζούμε με πολλές εισερχόμενες πληροφορίες.
Μόλις κανείς κατανοήσει αυτό το τελευταίο, αμέσως η επιλογή του για ένα περισσότερο ή λιγότερο σύνθετο κομμάτι (αναφορικά με complications που θα υπάρχουν επάνω) γίνεται πιό εύκολη.
Επιπροσθέτως, ειδικά σε τέτοιου τύπου και χαρακτήρα ρολόγια υπάρχουν άλλα πράγματα που σε αποζημιώνουν.
-
Εξαιρετική παρουσίαση εξαιρετικό ρολόι. Καλοφορετο.
Στάλθηκε από το moto g72 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μεγειες Κωνσταντίνε. Πολύ όμορφο το μπλε dial. Kαλοφορετο, καλορίζικο και να το χαρείς όσο δεν παίρνει στον καρπό σου.
Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όπως πάντα οι παρουσιάσεις εξαιρετικές. Καλοφόρετο με υγεία. Καταπληκτικό το Moser. Κάποια στιγμή νομίζω θα μπω στον πειρασμό να αποκτήσω ένα.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
-
Καλησπέρα! :)
Μαγευτικό πραγματικά! Πάντα καλές ώρες να δείχνει!
-
Προσωπικά τώρα που είμαι στα early '50s και δεν βλέπω πολύ καλά κοντά (εκτός αν φορώ γυαλιά), είχα αρχίσει εδώ και καιρό να δίνω μεγαλύτερη σημασία σε ρολόγια που έχουν μόνο ώρα - ούτε καν ημερομηνία ή άλλα complications.
Αυτό δεν είναι για όλους, δηλαδή μπορεί σε πολλούς να μη βγει η επιλογή.
Το ρολόϊ που δείχνει μόνο ώρα είναι ένας σχετικά πιό ήσυχος και μοναχικός δρόμος, διότι έχουμε μάθει να ζούμε με πολλές εισερχόμενες πληροφορίες.
Μόλις κανείς κατανοήσει αυτό το τελευταίο, αμέσως η επιλογή του για ένα περισσότερο ή λιγότερο σύνθετο κομμάτι (αναφορικά με complications που θα υπάρχουν επάνω) γίνεται πιό εύκολη.
Επιπροσθέτως, ειδικά σε τέτοιου τύπου και χαρακτήρα ρολόγια υπάρχουν άλλα πράγματα που σε αποζημιώνουν.
συμφωνώ απολυτα στα only time ρολογια (δε νομιζω και ποτε να ρυθμισα με συνεπεια ημερομηνία σε ρολοι ουτε καν σε perpetual)
αμα ειναι και κουρδιστο ειναι το ιδανικο
ΥΓ
Το beveling στα moser ειναι machined και μετα με το χερι η ειναι απλα περασμενο με διαμαντοτρυπανο στο τελος ?
-
Προσωπικά τώρα που είμαι στα early '50s και δεν βλέπω πολύ καλά κοντά (εκτός αν φορώ γυαλιά), είχα αρχίσει εδώ και καιρό να δίνω μεγαλύτερη σημασία σε ρολόγια που έχουν μόνο ώρα - ούτε καν ημερομηνία ή άλλα complications.
Αυτό δεν είναι για όλους, δηλαδή μπορεί σε πολλούς να μη βγει η επιλογή.
Το ρολόϊ που δείχνει μόνο ώρα είναι ένας σχετικά πιό ήσυχος και μοναχικός δρόμος, διότι έχουμε μάθει να ζούμε με πολλές εισερχόμενες πληροφορίες.
Μόλις κανείς κατανοήσει αυτό το τελευταίο, αμέσως η επιλογή του για ένα περισσότερο ή λιγότερο σύνθετο κομμάτι (αναφορικά με complications που θα υπάρχουν επάνω) γίνεται πιό εύκολη.
Επιπροσθέτως, ειδικά σε τέτοιου τύπου και χαρακτήρα ρολόγια υπάρχουν άλλα πράγματα που σε αποζημιώνουν.
Πολύ σωστά.
Πλέον, περιστοιχιζομαστε από πληροφορίες, οπότε, η απλή μορφή παρουσίασης κάποιων, ξεκουράζει.
Κατανοώ ότι, εμείς που μεγαλώσαμε χωρίς αυτήν τη υπερπληθωρα πληροφορίας, θέλαμε το ρολόι μας να είναι ένα εργαλείο που θα μας έδινε μερικές βασικές και ανάλογα με την εργασία, πληροφορίες.
Έτσι, η ημερομηνία ήταν επιθυμητή, αντε σε μερικά και η ημέρα. Και είχαμε λογαριθμικο λογαριθμικο κανονα για πράξεις και χρονόμετρα αναλογικά χειροκουρδιζόμενα Heuer, για μετρήσεις παραγωγής, κλπ
Μετά, ήρθαν τα ρολόγια calculator, τα ψηφιακά χρονόμετρα μερικής και ολικής, κλπ. Και περιορισαν τα calculators, που σερναμε μαζί.
Πλέον, όταν στο κινητό, έχεις όλα αυτά, συν φωτογραφική, ώρα, χρονόμετρα, ημερολόγια, και τόσα άλλα, πράγματι μπορείς να έχεις ένα ρολόι απλής ώρας. Εγώ, μέχρι πριν μερικά χρόνια, είχα πάντα μαζί μου φωτογραφική, Πλέον, δεν απαιτείται. Αλλά τότε τα κινητά, δεν είχαν την δυνατότητα.
Με την τοποθέτηση σου, μου ξεκαθάρισαν οι διαφορετικές ανάγκες πριν 20 χρόνια πχ με τώρα.
Που όμως αν έχεις διαποτιστεί, αντε να τα ξεπεράσεις.
-
...
Το beveling στα Moser ειναι machined και μετα με το χερι η ειναι απλα περασμενο με διαμαντοτρυπανο στο τελος ?
Ενδιαφέρουσα ερώτηση αλλά από ό,τι έχω προλάβει να διαβάσω ή να ακούσω ως τώρα, δεν γνωρίζω την απάντηση.
Συνάδελφος εδώ στο γραφείο έχει το Streamliner Centre Seconds (πράσινο dial) κι επίσης έχει πάει στο εργοστάσιο της εταιρείας.
Από τα λίγα που κατά καιρούς έχω συζητήσει μαζί του, δεν μου έχει αναφέρει κάτι σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, δεν το έχει φέρει η συζήτηση δηλαδή για να είμαι ειλικρινής.
...
αμα ειναι και κουρδιστο ειναι το ιδανικο
...
Σωστά. Όντως έτσι είναι.
-
Πάντα ωραία χρώματα να σου δίνει!
Καλορίζικο.
-
Ενδιαφέρουσα ερώτηση αλλά από ό,τι έχω προλάβει να διαβάσω ή να ακούσω ως τώρα, δεν γνωρίζω την απάντηση.
Συνάδελφος εδώ στο γραφείο έχει το Streamliner Centre Seconds (πράσινο dial) κι επίσης έχει πάει στο εργοστάσιο της εταιρείας.
Από τα λίγα που κατά καιρούς έχω συζητήσει μαζί του, δεν μου έχει αναφέρει κάτι σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, δεν το έχει φέρει η συζήτηση δηλαδή για να είμαι ειλικρινής.
Σωστά. Όντως έτσι είναι.
απο την τελειότητα στις καμπυλες και το ριχο σχετικα βαθος σιγουρα ειναι με cnc και λογικα εχουν γινει και με διαμαντο τρυπανο black polish γιατι παραμενουν flat ισως εχει γινει τελικο περασμα στη γεφυρα του balance με χερι που δεν ειναι καθολου κακο δεδομένης και της τιμης
εξαιρετικο δε ειναι ποσο προσοχη εχουν δώσει στη γεφυρα του pallet fork λιγες εταιριες σχολουνται με γεφυρες στο background
ελπιζω να το ξεπεράσω το θεμα με το καντραν και να το παρω ...