Greek Watch Forum - Το ελληνικό forum ρολογιών
Προτάσεις αγοράς ρολογιών => Το νεο μου ρολοι-reviews => Μήνυμα ξεκίνησε από: nikonian στις Σεπτέμβριος 12, 2021, 19:11:19 μμ
-
Το είδα στη βιτρίνα και απλά μου άρεσε. Δεν είχα ψάξει τίποτα γι’ αυτό και χωρίς δεύτερη σκέψη μια μέρα μπήκα και το πήρα.
(https://i.postimg.cc/QddKjFy2/P1000694.jpg) (https://postimages.org/)
Στη συνέχεια άρχισα να αναζητώ πληροφορίες και συγκέντρωσα τα εξής:
Μια 39αρα κάσα, μάτσο, στιβαρή, αρκετά γωνιώδης, με επίχρυσες πινελιές που το σπρώχνουν από το tool προς το dress. Η κάσα είναι όλη βουρτσισμένη, ενώ το besel μισό βουρτσισμένο – μισό γυαλισμένο.
Το καντράν είναι λευκό και ανάγλυφο κοντά στο κέντρο, ενώ οι δείκτες και οι ενδείξεις είναι χρυσά και δεν δίνουν το κοντράστ που θα ήθελα για να βλέπω την ώρα παντού και πάντα. Η γενική εικόνα του καντράν είναι αρκετά dressy και το power reserve προσθέτει ενδιαφέρον.
(https://i.postimg.cc/tJz7jbtR/P1000693.jpg) (https://postimages.org/)
Το πολύ ποιοτικό μπρασελέ είναι κι αυτό γωνιώδες, χοντρό και βαρύ με κούμπωμα «πεταλούδα».
(https://i.postimg.cc/yYvWpV8v/P1000691.jpg) (https://postimages.org/)
Το καλοβουρτσισμένο στιβαρό caseback σε πείθει για τις 10ΑΤΜ στεγανότητας που δίνει ο κατασκευαστής, ενώ επιτρέπει να χαζέψεις την καλίμπρα, που είναι και η ευχάριστη έκπληξη του ρολογιού.
(https://i.postimg.cc/dV33zz7v/P1000695.jpg) (https://postimages.org/)
Η καλίμπρα λοιπόν όταν προσπάθησα να την αναγνωρίσω στο κατάστημα, δεν με έπεισε ότι ήταν ΕΤΑ, γιατί η μόνη ΕΤΑ που ήξερα, ήταν η 2824-2.
Όταν πήγα στο σπίτι για να διεξάγω την απαραίτητη έρευνα, ανακάλυψα ότι φορούσε μια πολύ καλλίτερη καλίμπρα από την 2824-2. Την 2892, με την προσθήκη του power reserve και την κωδ. 2897.
Αυτή η 2897 λοιπόν είναι ταχύπαλμη στα 4hz , με 50 ώρες αυτονομία, 21 μόνο jewels, hacking και πουθενά δεν αναφέρεται το χειροκίνητο κούρδισμα. Γυρίζοντας την κορώνα , τόσο εγώ, όσο κι ο πωλητής παίρναμε όρκο ότι δεν κουρδίζει από την κορώνα. Δεν ακούγαμε τίποτα, δεν νιώθαμε γρανάζια. Όταν όμως επέμεινα λίγο, είδα την βελόνα του power reserve να κινείται, μέχρι που η αίσθηση της κορώνας έσφιξε.
Να προσθέσω εδώ ότι ο ήχος της 2897 είναι πολύ χαμηλός και πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να τον ακούσεις, αλλά όταν τα καταφέρεις , σε αποζημιώνει.
Στο watchuseek.com διέκρινα μεγάλο ενθουσιασμό για την σειρά 2892 της ΕΤΑ, αναφορικά με την αξιοπιστία, την ανάγκη για service και την ακρίβεια αυτών των μηχανισμών. Αναφέρουν με βεβαιότητα ότι είναι οι ακριβέστεροι μηχανισμοί μαζικής παραγωγής. Φυσικά τα νούμερα που αναφέρουν, δεν πιστεύω ότι θα τα δω ποτέ, αλλά η αίσθηση ότι ένας υπέροχος μηχανισμός είναι στο χέρι σου…δεν συγκρίνεται.
(https://i.postimg.cc/L8W5RNfP/P1000687.jpg) (https://postimages.org/)
Με λίγα λόγια λοιπόν, οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες, είναι σίγουρα το καλλίτερο ρολόι που έχω κι ας μην γράφει κανένα βαρύ όνομα. Η τιμή καταλόγου ήταν στα 995 USD , αλλά τώρα που έχει καταργηθεί , το βρίσκεις από Ιταλία αρκετά φτηνότερα, αλλά λίγα τεμάχια είναι ακόμα διαθέσιμα.
Να σημειώσω εδώ ότι η εταιρεία έβγαζε μια πανομοιότυπη κάσα, λίγο μεγαλύτερη στα 42χιλ. με χρονογράφο ΕΤΑ 7750 και το ίδιο όνομα: urban power
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας.
-
Καλοφόρετο Δημήτρη ! Ωραία παρουσίαση !!
Στάλθηκε από το KB2003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εξαιρετική αγορά. Για τον μηχανισμό ότι και αν πούμε είναι λίγο, φημισμένος, αξιόπιστος και συνήθως αρκετά ακριβός.
Όσο για την sector είχα πολυυυυυ παλιά 2 η 3 ρολόγια της. Θυμάμαι ότι το μεγάλο μου παράπονο ήταν ότι...δεν πάθαιναν τίποτα και έψαχνα δικαιολογία για να τα βγάλω από τον καρπό μού.
Εξαιρετική αγορά για άλλη μια φορά.
Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εξαιρετική αγορά για ένα ρολόϊ που και έχει ένα ενδιαφέρον dial αλλά και σωστό μηχανισμό αλλα αυτό που θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα και ομορφότερα που έχω δεί είναι το μπρασελέ του!!
Ωραία παρουσίαση και πάλι με'γειές!!
Στάλθηκε από το M2007J20CG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εξαιρετική επιλογή. Καλοφορετο να είναι...
-
Ωραία τα είπες Δημήτρη.
Καλοφόρετο.
-
Να χεις υγεια να το χαρεις
Στάλθηκε από το RMX2170 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ερωτεύσιμο ρολόι. Εχει πολύ τύπο.
-
Ευχαριστώ σας όλους.
Δεν ξέρω αν βγαίνει στο κείμενο, αλλά από την ημέρα που το πήρα δεν προλαβαίνω να αλλάζω πάνες. Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ πέρασαν από το χέρι μου 5-6 ακριβότερα ρολόγια, αυτό είναι με διαφορά ό,τι ποιοτικότερο είχα ποτέ.
-
Καλό αυτό,να το χαρείς
-
Αυτά είναι τα ωραία! Να σου προκύπτουν όμορφα ρολόγια από το πουθενά! Καλορίζικο!
-
Εξαιρετική παρουσίαση!!!
-
Καλοφόρετο..
-
Ευχαριστούμε Δημήτρη για την παρουσίαση. Ευχάριστη έκπληξη το Sector!
-
Καλοφορετο με υγεία! Ωραία παρουσίαση,!
-
Ευχαριστώ σας όλους.
Δεν ξέρω αν βγαίνει στο κείμενο, αλλά από την ημέρα που το πήρα δεν προλαβαίνω να αλλάζω πάνες. Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ πέρασαν από το χέρι μου 5-6 ακριβότερα ρολόγια, αυτό είναι με διαφορά ό,τι ποιοτικότερο είχα ποτέ.
Δεν είναι πάντα η τιμήπου αντιπροσωπεύει τα αισθήματά μας.
Το ζητούμενο, είναι να σου "κάτσει", και εδώ έχουμε μια τέτοια περίπτωση.
Χαίρομαι που από το τίποτα, βρέθηκες με ένα κομμάτι που σου αρέσει και είναι και αξιόλογων στοιχείων. Καλορίζικο ρε φίλε και να το χαρείς. ;)
Υπάρχουν ακόμα μερικά "διαμαντάκια" εκεί έξω, σε συνοικιακά ή μαγαζιά επαρχίας. Ο Βάϊος που κυκλοφορεί, βρίσκει ;)