Greek Watch Forum - Το ελληνικό forum ρολογιών
Προτάσεις αγοράς ρολογιών => Προτάσεις αγοράς ρολογιών => Μήνυμα ξεκίνησε από: vigilantius στις Ιανουάριος 14, 2019, 10:14:44 πμ
-
Καλημέρα σε όλους.
Έχω στην κατοχή μου ένα χρυσό ρολόι (18Κ) από εγνωσμένης αξίας εταιρία, κατασκευής μεταξύ 1995-2000.
Επειδή περνάει ελάχιστο χρόνο στον καρπό μου (και λόγω ηλικίας), ενδιαφέρομαι να έχω μια κατά το δυνατόν αξιόπιστη εκτίμηση για την αξία του.
Θα το εκιμούσα πολύ αν είχατε να μου προτείνεται κάποιον επαγγελματία (ακόμη και μέσω p.m.) καθώς και αν θεωρείτε από την εμπειρία σας ότι αξίζει στην
Ελλάδα του σήμερα μια τέτοια κίνηση, ή αναγκαστικά θα "σκοτώσω" το ρολόι. Αν δεν ήταν χρυσό που (θεωρητικά) κρατάει κάποια αξία, δεν θα το σκεφτόμουν καν.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Δεν πουλιέται κανένα αντίστοιχο στο chrono24 ή στο ebay ?
-
Υπάρχουν κάποια (λίγα) στο ebay και το chrono αλλα δεν ξέρω κατά πόσο αντικατοπτρίζουν οι τιμές αυτές το πόσο μπορεί να πουληθεί στην Ελλάδα του σήμερα.
-
Δεν ειναι απαραιτητο βεβαια να πουληθει στην Ελλαδα του σημερα..
Ισως πρεπει να δεις επιλογες της πωλησης εκτος.
-
Αν δεν αναφέρεις την μάρκα, για να πάρουμε μια ιδέα αν έχει πέραση, απάντηση δεν θα πάρεις.
Φυσικά σεβαστό αν θες να κρατήσεις την πληροφορία, οπότε σε ενημερώνω ως ακολούθως.
Αν το πουλήσεις σε μη συλλέκτη-φίλο των ρολογιών, θα πουλήσεις μονον τον χρυσό, με την μηχανή και οτιδήποτε άλλο να πηγαίνει στην χαλυβουργική.
Οπότε, αν η μάρκα "παίζει", είτε σαν μηχανή, είτε σαν ανταλλακτικά για κάποιον, διατηρείς κάποιες ελπίδες. Αν όχι, όλα στον κουβά, και κρατάμε τον καθαρό χρυσό.
Οι τιμές που θα πάρεις, εννοείται ότι είναι ...χώμα δηλαδή, τίποτα, οπότε διερωτώμαι αν πράγματι αξίζει, αλλά αυτό είναι κάτι που εσύ θα αναρωτηθείς.
Οι κάσες, είναι κούφιες, οπότε αυτό που βλέπεις, δεν είναι και αυτό που θα ζυγιστεί.
(https://i.imgur.com/CrEOWznh.jpg)
Πας σε οιοδήποτε ενεχυροδανιστήριο, οχι Αγοράζεται χρυσός , και ρωτάς ποσο σου δίνουν. Και αποφασίζεις. ;)
-
Μην αναφέρετε ονόματα