Απάντηση

Προσοχή: αυτό το θέμα δεν έχει λάβει απαντήσεις για τουλάχιστον 120 ημέρες.
Αν δεν είστε σίγουροι ότι θέλετε να απαντήσετε, παρακαλούμε σκεφτείτε την περίπτωση να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα.
Όνομα:
E-mail:
Τίτλος:
Εικονίδιο:

Περισσότερα Smileys [Άνοιγμα]
Τα επιπλέον Smileys, εμφανίζονται μέσα σε [img]..[/img].
Επαλήθευση:

Συντομεύσεις: Alt+s για αποστολή, Alt+p για προεπισκόπηση


Περίληψη θέματος

Στάλθηκε από: kontinos
« στις: Αύγουστος 29, 2020, 08:11:42 πμ »

Αλλά και με τιμή 2,75 ανα λίτρο, με άλλες καθιερωμένες στα 2,0 , το ξανασκέφτεσαι   ;)
Καλά, σε τιμές ψιλικατζιδικου είναι σχεδόν μια η άλλη με τις γνωστες, ±. Βέβαια βγήκαν πλέον και σε γυάλινη φιάλη, με καλύτερες ημερομηνίες, ίσως είναι πιο σταθερές στην ποιότητα.

Στάλθηκε από το MI 9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στάλθηκε από: Giorgos_I
« στις: Ιούλιος 16, 2020, 22:53:32 μμ »

Αλλά και με τιμή 2,75 ανα λίτρο, με άλλες καθιερωμένες στα 2,0 , το ξανασκέφτεσαι   ;)
Στάλθηκε από: Giorgos_I
« στις: Ιούλιος 16, 2020, 22:50:35 μμ »

Δύο ελληνικές, νόστιμες και νομίζω τίμιες.
Ειδικά η μαύρη, όχι guiness βέβαια, αλλά μου άρεσε πολύ, ευκολοπιοτη.(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Στάλθηκε από το MI 9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τις δοκίμασα όταν πρωτοκυκλοφόρησαν. Τραγικές  :'( :'( :'( :'( :'(

Πριν 2-3 ΣΚ, είχε φίλος στην παραλία, στο φελιζόλ με πάγο. Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ε Σ !

Ηταν η συνθήκη ? οι θερμοκρασίες ? τα κορίτσια ? Ισως όλα αυτά.

Αλλά, επειδή γνωρίζω, η ποιότητά τους ήταν καλή, 'αρωμα-γεύση-πικράδα.

Προφανώς, έχουν βελτιωθεί πολύ, αλλά θέλουν προσοχή στις ημερομηνίες επειδή είναι απαστερίωτες, και σε ΡΕΤ.

Στάλθηκε από: oikonikos
« στις: Ιούλιος 16, 2020, 22:23:45 μμ »

Στάλθηκε από: Dimi
« στις: Ιούλιος 16, 2020, 22:18:02 μμ »

Για σήκωσε την μπύρα να δω κάτι  ;)  ;)
Χαχαχα   το τερας είναι g steel
 ;D
Στάλθηκε από: oikonikos
« στις: Ιούλιος 16, 2020, 22:15:48 μμ »

Γιατί η ζέστη και η πόλη θέλουν καλοπέραση...

Για σήκωσε την μπύρα να δω κάτι  ;)  ;)
Στάλθηκε από: Dimi
« στις: Ιούλιος 16, 2020, 22:11:45 μμ »

Γιατί η ζέστη και η πόλη θέλουν καλοπέραση...
Στάλθηκε από: kontinos
« στις: Ιούνιος 21, 2020, 11:52:56 πμ »

Εξαιρετική weiss θεωρώ τη schneider. Επίσης, για την οικονομική βιωσιμοτητα, υπάρχει ειδικό φορολογικό καθεστώς για τις μικροζυθοποιες.
Στάλθηκε από: kontinos
« στις: Ιούνιος 21, 2020, 11:48:55 πμ »

Δύο ελληνικές, νόστιμες και νομίζω τίμιες.
Ειδικά η μαύρη, όχι guiness βέβαια, αλλά μου άρεσε πολύ, ευκολοπιοτη.

Στάλθηκε από το MI 9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στάλθηκε από: oikonikos
« στις: Μάιος 08, 2020, 23:42:58 μμ »



Θα τον δέσουμε στο δέντρο, θα τον γαργαλάμε, θα του βάζουμε ζεματιστά αυγά, θα του κάνουμε το μαρτύριο της σταγόνας, θα τον καίμε με τσιγάρα, θα τον βαράμε με κάλτσες γεμάτες άμμο, και άλλα, που δεν τα λέω τώρα, γιατί αυτός θα προπονηθεί να αντέχει.  ;D

Σχολείο αιχμαλώτων
Στάλθηκε από: Giorgos_I
« στις: Μάιος 08, 2020, 23:36:28 μμ »

Γεωργιε πολλες απο τις μπυρες αυτες φτιαχνονται αλλου.
" Για λογαριασμο ταδε..."
Δεν νομιζω ομως οτι ειναι κακο.
Καλο ειναι τα μονοπωλια να αποκτουν και λιγο εγχωριο ανταγωνισμο
Δεν κανει κακο σε κανεναν.
Ουτε στο μεγαθηριο , ουτε στον καταναλωτη , ουτε στην ελληνικη οικονομια

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τι εννοείς ? Οτι την μπύρα της, πχ, ας πούμε της Σαντορίνης, την φτιάχνουν στην Γερμανία, και την πουλάνε ως τοπική ?

Και τι ανταγωνισμό να έχει μια πολυεθνική, από μια μικρο-ΧΧΧΧΧ, που ο ένας πουλάει 1,00 Ε και ό άλλος 7,00 Ε ?

Κακό δεν κάνει, αλλά όταν ο ξένος λέει, φέρτε μου μια Ελληνική, ή τοπική, και του δίνεις "Παραγωγή / εμφιάλωση εις ΛΔΚ, για λογαρισμό του Κοτρονάκι μπήτς, Κάτω Παναγιά" είναι .....τίμιο ? ::)

Και η Ελληνικη οικονομία, χρεώνει φόρο ανα φιάλη, οπότε, να πουλάει θέλει, ότι νάναι. Ελληνικά, ξένα. ΚΑι αυτά, πληρώνουν φόρο. Κάτι άλλα είναι που δεν.

Πλατύ θέμα, δεν λύνεται με τρείς κουβέντες.

Πιο πολύ "ζουμί" έχει το Ελληνικό λάδι, που φεύγει και υποστηρίζει άλλες οικονομίες,  :'( :'( :'(  παρά οι μπύρες, εκεί που έπεσε η κατανάλωσή τους.   ;)
Δεν φτιαχνεται Γερμανια.
Δεν εννοω αυτο.
Αλλα , νησιωτισσα μπορει να φτιαχνεται Πελοποννησο , Ευβοια κτλ.
Δεν χρειαζεται να πω λεπτομερειες

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιώργο θα μας πει τα κόλπα της δουλειάς από κοντά  ;)

Θα τον δέσουμε στο δέντρο, θα τον γαργαλάμε, θα του βάζουμε ζεματιστά αυγά, θα του κάνουμε το μαρτύριο της σταγόνας, θα τον καίμε με τσιγάρα, θα τον βαράμε με κάλτσες γεμάτες άμμο, και άλλα, που δεν τα λέω τώρα, γιατί αυτός θα προπονηθεί να αντέχει.  ;D
Στάλθηκε από: oikonikos
« στις: Μάιος 08, 2020, 23:07:58 μμ »

Γεωργιε πολλες απο τις μπυρες αυτες φτιαχνονται αλλου.
" Για λογαριασμο ταδε..."
Δεν νομιζω ομως οτι ειναι κακο.
Καλο ειναι τα μονοπωλια να αποκτουν και λιγο εγχωριο ανταγωνισμο
Δεν κανει κακο σε κανεναν.
Ουτε στο μεγαθηριο , ουτε στον καταναλωτη , ουτε στην ελληνικη οικονομια

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τι εννοείς ? Οτι την μπύρα της, πχ, ας πούμε της Σαντορίνης, την φτιάχνουν στην Γερμανία, και την πουλάνε ως τοπική ?

Και τι ανταγωνισμό να έχει μια πολυεθνική, από μια μικρο-ΧΧΧΧΧ, που ο ένας πουλάει 1,00 Ε και ό άλλος 7,00 Ε ?

Κακό δεν κάνει, αλλά όταν ο ξένος λέει, φέρτε μου μια Ελληνική, ή τοπική, και του δίνεις "Παραγωγή / εμφιάλωση εις ΛΔΚ, για λογαρισμό του Κοτρονάκι μπήτς, Κάτω Παναγιά" είναι .....τίμιο ? ::)

Και η Ελληνικη οικονομία, χρεώνει φόρο ανα φιάλη, οπότε, να πουλάει θέλει, ότι νάναι. Ελληνικά, ξένα. ΚΑι αυτά, πληρώνουν φόρο. Κάτι άλλα είναι που δεν.

Πλατύ θέμα, δεν λύνεται με τρείς κουβέντες.

Πιο πολύ "ζουμί" έχει το Ελληνικό λάδι, που φεύγει και υποστηρίζει άλλες οικονομίες,  :'( :'( :'(  παρά οι μπύρες, εκεί που έπεσε η κατανάλωσή τους.   ;)
Δεν φτιαχνεται Γερμανια.
Δεν εννοω αυτο.
Αλλα , νησιωτισσα μπορει να φτιαχνεται Πελοποννησο , Ευβοια κτλ.
Δεν χρειαζεται να πω λεπτομερειες

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιώργο θα μας πει τα κόλπα της δουλειάς από κοντά  ;)
Στάλθηκε από: Giorgos_I
« στις: Μάιος 08, 2020, 21:20:46 μμ »

Γιωργο , δεν το κανω γιαυτο.

Εχω φιλους ενθεν κακειθεν.
Δεν θα ναι ωραιο να αναφερθω .


Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σεβαστόν. Μπουκαλάς ήμουν ( ......και είμαι  ;) ). Απλώς τότε τα γέμιζα, τώρα τα ........αδειάζω  :D :D :D :D :D :D
Στάλθηκε από: Ευρυάναξ
« στις: Μάιος 08, 2020, 21:01:38 μμ »

Γιωργο , δεν το κανω γιαυτο.

Εχω φιλους ενθεν κακειθεν.
Δεν θα ναι ωραιο να αναφερθω .


Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στάλθηκε από: Giorgos_I
« στις: Μάιος 08, 2020, 20:59:43 μμ »


Δεν χρειαζεται να πω λεπτομερειες

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σεβαστόν. Η βιομηχανική κατασκοπεία έχει μεγάλα αυτιά  ;)
Στάλθηκε από: Ευρυάναξ
« στις: Μάιος 08, 2020, 20:31:58 μμ »

Γεωργιε πολλες απο τις μπυρες αυτες φτιαχνονται αλλου.
" Για λογαριασμο ταδε..."
Δεν νομιζω ομως οτι ειναι κακο.
Καλο ειναι τα μονοπωλια να αποκτουν και λιγο εγχωριο ανταγωνισμο
Δεν κανει κακο σε κανεναν.
Ουτε στο μεγαθηριο , ουτε στον καταναλωτη , ουτε στην ελληνικη οικονομια

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τι εννοείς ? Οτι την μπύρα της, πχ, ας πούμε της Σαντορίνης, την φτιάχνουν στην Γερμανία, και την πουλάνε ως τοπική ?

Και τι ανταγωνισμό να έχει μια πολυεθνική, από μια μικρο-ΧΧΧΧΧ, που ο ένας πουλάει 1,00 Ε και ό άλλος 7,00 Ε ?

Κακό δεν κάνει, αλλά όταν ο ξένος λέει, φέρτε μου μια Ελληνική, ή τοπική, και του δίνεις "Παραγωγή / εμφιάλωση εις ΛΔΚ, για λογαρισμό του Κοτρονάκι μπήτς, Κάτω Παναγιά" είναι .....τίμιο ? ::)

Και η Ελληνικη οικονομία, χρεώνει φόρο ανα φιάλη, οπότε, να πουλάει θέλει, ότι νάναι. Ελληνικά, ξένα. ΚΑι αυτά, πληρώνουν φόρο. Κάτι άλλα είναι που δεν.

Πλατύ θέμα, δεν λύνεται με τρείς κουβέντες.

Πιο πολύ "ζουμί" έχει το Ελληνικό λάδι, που φεύγει και υποστηρίζει άλλες οικονομίες,  :'( :'( :'(  παρά οι μπύρες, εκεί που έπεσε η κατανάλωσή τους.   ;)
Δεν φτιαχνεται Γερμανια.
Δεν εννοω αυτο.
Αλλα , νησιωτισσα μπορει να φτιαχνεται Πελοποννησο , Ευβοια κτλ.
Δεν χρειαζεται να πω λεπτομερειες

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στάλθηκε από: Giorgos_I
« στις: Μάιος 08, 2020, 20:29:46 μμ »

Γεωργιε πολλες απο τις μπυρες αυτες φτιαχνονται αλλου.
" Για λογαριασμο ταδε..."
Δεν νομιζω ομως οτι ειναι κακο.
Καλο ειναι τα μονοπωλια να αποκτουν και λιγο εγχωριο ανταγωνισμο
Δεν κανει κακο σε κανεναν.
Ουτε στο μεγαθηριο , ουτε στον καταναλωτη , ουτε στην ελληνικη οικονομια

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τι εννοείς ? Οτι την μπύρα της, πχ, ας πούμε της Σαντορίνης, την φτιάχνουν στην Γερμανία, και την πουλάνε ως τοπική ?

Και τι ανταγωνισμό να έχει μια πολυεθνική, από μια μικρο-ΧΧΧΧΧ, που ο ένας πουλάει 1,00 Ε και ό άλλος 7,00 Ε ?

Κακό δεν κάνει, αλλά όταν ο ξένος λέει, φέρτε μου μια Ελληνική, ή τοπική, και του δίνεις "Παραγωγή / εμφιάλωση εις ΛΔΚ, για λογαρισμό του Κοτρονάκι μπήτς, Κάτω Παναγιά" είναι .....τίμιο ? ::)

Και η Ελληνικη οικονομία, χρεώνει φόρο ανα φιάλη, οπότε, να πουλάει θέλει, ότι νάναι. Ελληνικά, ξένα. ΚΑι αυτά, πληρώνουν φόρο. Κάτι άλλα είναι που δεν.

Πλατύ θέμα, δεν λύνεται με τρείς κουβέντες.

Πιο πολύ "ζουμί" έχει το Ελληνικό λάδι, που φεύγει και υποστηρίζει άλλες οικονομίες,  :'( :'( :'(  παρά οι μπύρες, εκεί που έπεσε η κατανάλωσή τους.   ;)

Στάλθηκε από: Ευρυάναξ
« στις: Μάιος 08, 2020, 20:00:56 μμ »

Γεωργιε πολλες απο τις μπυρες αυτες φτιαχνονται αλλου.
" Για λογαριασμο ταδε..."
Δεν νομιζω ομως οτι ειναι κακο.
Καλο ειναι τα μονοπωλια να αποκτουν και λιγο εγχωριο ανταγωνισμο
Δεν κανει κακο σε κανεναν.
Ουτε στο μεγαθηριο , ουτε στον καταναλωτη , ουτε στην ελληνικη οικονομια

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στάλθηκε από: Giorgos_I
« στις: Μάιος 08, 2020, 19:43:50 μμ »


Και πολλες ακομα ελληνικες μικροζυθοποιιες που αξιζουν τον κοπο

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Συμφωνώ, εφόσον η παραγωγή τους έχει σταθερότητα.

Εάν, είναι "χειροποίητη", εκτός από τις διακυμάνσεις των πρώτων υλών, διακυμαίνεται και η ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Κάποιες δε που είναι σε νησιά, είναι οικολογικά για κλείσιμο, μια και κάθε λίτρο μπύρας, απαιτεί δέκα λίτρα νερού κατα την διάρκεια της παραγωγής της, οπότε σε νησιά με πρόβλημα πόσιμου νερού ή και εν γένει νερού, γίνεται κατανοητό, ότι εκτός από τοπικό "χρώμα", και σε απολύτως περιορισμένες ποσότητες, οτιδήποτε άλλο είναι .......οικολογικό έγκλημα.

Και μια μικρή επιχείρηση, όποιου τύπου, φυσικά δεν απολαμβάνει οικονομίες κλιμακας / εξοικονομήσεις ενέργειας από εναλλάκτες θερμότητας / ψύξης, ούτε φυσικά ευρείας κλίμακας μεταφορικών μέσων.

Ο καθένας, ας βγάλει τα συμπεράσματά του.



_________________________

Ολα τα ποτά, που απαιτούν "απόσταξη", ( ....στην ουσία βρασμό - brewing ), απαιτούν την καλύτερη δυνατή ποιότητα νερού. Εξ ου και τα καλύτερα ουϊσκυ και μπύρες, παράγονται σε μέρη με βουνά, χιονισμένα βουνά, ή βουνά που λόγω υγρασίας / βροχών, έχουν τρεχούμενα καθαρά νερά.

Τώρα, που βρέθηκαν τα καθαρά τρεχούμενα νερά,  ::) σε κάποια απο τα Κυκλαδονήσια,  ??? θα με ενδιέφερε να μάθω και ....εγώ.  ;)
Στάλθηκε από: Ευρυάναξ
« στις: Μάιος 08, 2020, 15:08:40 μμ »







Αυτη ειναι και φρεσκια απαστεριωτη. 30-40 μερες ληξη , αν δεν κανω λαθος




Και πολλες ακομα ελληνικες μικροζυθοποιιες που αξιζουν τον κοπο

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στάλθηκε από: blah
« στις: Μάιος 08, 2020, 14:31:54 μμ »

Πολύ ωραία ελληνική είναι και αυτή:

Η φωτό είναι από μαγαζί στο Σύδνεϊ.
Στάλθηκε από: WasteG8
« στις: Μάιος 08, 2020, 14:22:41 μμ »

Από πρωί πρωί μας βάλατε στο τριπακι να λιγουρευομαστε μπύρες.

Ούτε ο Ορέστης Μακρής τέτοια λαχτάρα   :D
Στάλθηκε από: nikonian
« στις: Μάιος 08, 2020, 14:06:27 μμ »

Αυτή η Weihen.... μου αρέσει πολύ, αλλά δεν μπορώ να την παραγγείλω.
Στάλθηκε από: foten21
« στις: Μάιος 08, 2020, 13:45:58 μμ »

Οσοι αγαπατε τις weiss καντε μια χαρη στον εαυτο σας και πιειτε την δικη μας Βεργινα Weiss


Με λιγο παραπανω αλκοολ και εκπληκτικη γευση


Παντα φυσικα υπαρχουν και οι κλασσικες επιλογες οπως Erdinger και Franziskaner
Στάλθηκε από: blah
« στις: Μάιος 08, 2020, 09:58:36 πμ »

Εδώ που είμαι έχει εξαιρετικές μπυρες, μικρό-μεσαίες ζυθοποιίες που κάνουν εξαιρετική δουλειά με φοβερές μπυρες.

Το καλό είναι ότι οι περισσότεροι πίνουν τα άντερα τους οποτε οι draught είναι πάντα φρέσκιες.

Προσωπικά είμαι της μαύρης μπυρας, αλλά τώρα πια όχι stout (βαριές). Οι λεγόμενες porter είναι πιο πολύ του γούστου μου.
Επίσης κάποιες ales, ανάλογα την παρέα και τη όρεξη.
Στάλθηκε από: nikonian
« στις: Μάιος 08, 2020, 08:03:32 πμ »

Αυτή τη Guiness την θεωρώ κινίνο- τιμωρία. Η γυναίκα μου την γουστάρει, αλλά γουστάρει και τον φραπέ σκέτο.
Στάλθηκε από: george_
« στις: Μάιος 08, 2020, 00:20:41 πμ »

Στάλθηκε από: george_
« στις: Μάιος 08, 2020, 00:14:35 πμ »

οκ.γιατι τη θεωρω την πραγματικη μαυρη
Στάλθηκε από: Giorgos_I
« στις: Μάιος 08, 2020, 00:12:22 πμ »

Guinness ,πίνετε ?

Οχι. Κάποιες φορές, πίνω την αντίστοιχη, την Murphy's Irish Stout.

Αλλά γενικά, προτιμώ τις Pils / Lager, τις υπόλοιπες, Weiss, με φρούτα , κλπ, δεν τις θέλω.

Η μπύρα, ΙΜΟ, πρέπει να είναι η 4 υλικών, σύμφωνα με τον γερμανικό νόμο, γνωστός και ως «νόμος περί αγνότητας της μπύρας» (Reinheitsgebot), οι μπύρες lager (με βυθοζύμες) μπορούν να παρασκευασθούν μόνο με βύνη από κριθάρι, λυκίσκο, νερό και μαγιά.

Ο νόμος αυτός εγκαθιδρύθηκε το 1516 στο Ingolstadt, στη Βαυαρία, από τον Γιουλιέλμο IV, Δούκα της Βαυαρίας.σύμφωνα με τον νόμο αγνότητος του.

Τα παραδοσιακά υλικά παρασκευής, από βύνη κριθαριού, λυκίσκο, μαγιά και νερό, έχουν πλέον, από αρκετές φίρμες, αντικατασταθεί με άλλες πρώτες ύλες που έχουν επίσης άμυλο ή σάκχαρα ανάλογα με την ακολουθούμενη συνταγή. π.χ. ρύζι, ζάχαρη, καλαμπόκι, σιτάρι και άλλα, όπως ζάχαρη, σιρόπι μαλτόζης, σιρόπι γλυκόζης. Σε κάποιες προστίθενται και άλλα συστατικά όπως φρούτα και συνήθως χαρακτηρίζονται από πολύ ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά.

Αυτές, τις παράξενες, δεν τις "πάω".

Τα υπόλοιπα υλικά, είναι δεύτερης ποιότητας, χαμηλώνουν μεν το κόστος, αλλά, και δίνουν ζακχαροποιήσιμα άμυλα. Ετσι, οι βαθμοί, μπορεί να ανέβουν και στους 12-14- 18 %. Αλλά, δεν είναι φυσική ζύμωση.
Στάλθηκε από: george_
« στις: Μάιος 07, 2020, 23:54:40 μμ »

Guinness ,πίνετε ?