.... Η βελγική κουλτούρα της ... μπύρας! (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Γιόχαν, πρέπει να πείς ότι η μπύρα στο Βέλγιο,, έχει διαφορετική προσέγγιση από ότι έχει στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα, η μπύρα παράγεται με την κλασική Γερμανική συνταγή των 4 συστατικών, και θεωρείται "αναψυκτικό", ή συνοδευτικό κάποιων σνάκ ή φαγητού.
Στο Βέλγιο, η μπύρα είναι ποτό, με πολλές παραλλαγές και τύπους, κάποιες και με γεύσεις, που μερικές πλησιάζουν την έννοια του ηδύποτου.
Η δε κουλττούρα, ειδικά στις μοναστηριακές,, ειναι άφταστη από τους υπολοίπους παρασκευαστές. Που είναι πολλοί και μικροί, και όχι 3-4 μάρκες όπως εδώ.