....μετά από πάρα πολλάαααααααααα χρόνια, ξαναρχίζω τις τεχνικές με χύτρα ταχύτητας.
Γρήγορη παρασκευή, οικονομία ρεύματος, διατήρηση υδατοδιαλυτών βιταμινών και άλλων θρεπτικών στοιχείων που εξατμιζονται με το νερό / ατμό στον βρασμό με ανοικτή κατσαρόλα.
Βασίζεται στην θεωρία του κλειστού δοχείου πιέσεως, όπου το νερό στην υψηλότερη πίεση, βράζει σε υψηλότερη θερμοκρασία, και χρησιμοποιεί πλήρως ( σχεδόν ) χωρίς θερμοκρασιακές απώλειες ( σχεδόν ) την χορηγουμενη ενέργεια, εξ ού και η ταχύτητα + οικονομία.
Φυσικά, έχει και τα αρνητικά της, πχ ασφάλεια αν δεν την χειρίζεσαι σωστά
.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται , τα αναλύουμε.