Αποστολέας Θέμα: Φαγητο&Ποτο  (Αναγνώστηκε 114939 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος yannisb

  • Members+
  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 2813
    • Προφίλ
Απ: Φαγητο&Ποτο
« Απάντηση #645 στις: Σεπτέμβριος 17, 2020, 12:43:10 μμ »
Το ρολόι είναι
α) για να είναι relevant η φωτογραφία
Β) για να αναδείξει το φαγκρί που ναι μπαμπατσικο
Γ) για συμπαράσταση στην κουτσομουρσ του λογκο που λείπει

Από χθεσινή ψαροφαγια....ειχε και χταπόδι κάρβουνο, καλαμάρι γεμιστό με ριζότο, γαρίδες σεβιτσε, αλλά θα χλαπακιασαν όσο εψηνα...

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giuseppe Busso

  • VIP Member
  • ***
  • Μηνύματα: 3024
    • Προφίλ
Απ: Φαγητο&Ποτο
« Απάντηση #646 στις: Σεπτέμβριος 17, 2020, 12:59:27 μμ »
Αυτά είναι. Σε νιώθω. Νιώθω τις αδυναμίες σου.  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου»

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

  • Members+
  • Hero Member
  • ****
  • Μηνύματα: 8342
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
Απ: Φαγητο&Ποτο
« Απάντηση #647 στις: Σεπτέμβριος 17, 2020, 13:24:31 μμ »
Φαγκρί γίγας 👍👍👍
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Apo_Zark

  • Sr. Member
  • ***
  • Μηνύματα: 2071
    • Προφίλ
Απ: Φαγητο&Ποτο
« Απάντηση #648 στις: Σεπτέμβριος 17, 2020, 13:27:28 μμ »
Το ρολόι είναι
α) για να είναι relevant η φωτογραφία
Β) για να αναδείξει το φαγκρί που ναι μπαμπατσικο
Γ) για συμπαράσταση στην κουτσομουρσ του λογκο που λείπει

Από χθεσινή ψαροφαγια....ειχε και χταπόδι κάρβουνο, καλαμάρι γεμιστό με ριζότο, γαρίδες σεβιτσε, αλλά θα χλαπακιασαν όσο εψηνα... (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δυνατός!
Φουλ λαδολέμονο και ορμάς
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

  • Members+
  • Hero Member
  • ****
  • Μηνύματα: 9724
    • Προφίλ
Απ: Φαγητο&Ποτο
« Απάντηση #649 στις: Σεπτέμβριος 17, 2020, 13:28:08 μμ »

Γ) για συμπαράσταση στην κουτσομούρα του λογκο που λείπει


friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

  • Legend
  • *****
  • Μηνύματα: 44027
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
Απ: Φαγητο&Ποτο
« Απάντηση #650 στις: Σεπτέμβριος 17, 2020, 14:14:22 μμ »
Το ρολόι είναι
α) για να είναι relevant η φωτογραφία
Β) για να αναδείξει το φαγκρί που ναι μπαμπατσικο
Γ) για συμπαράσταση στην κουτσομουρσ του λογκο που λείπει

Από χθεσινή ψαροφαγια....ειχε και χταπόδι κάρβουνο, καλαμάρι γεμιστό με ριζότο, γαρίδες σεβιτσε, αλλά θα χλαπακιασαν όσο εψηνα... (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έμεινε τίποτα?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

  • Members+
  • Hero Member
  • ****
  • Μηνύματα: 8239
    • Προφίλ
Απ: Φαγητο&Ποτο
« Απάντηση #651 στις: Σεπτέμβριος 17, 2020, 14:51:50 μμ »
Έμεινε τίποτα?

μέχρι και τους δείκτες από το ρολόι θα φάγανε. Μη ρωτάς τέτοια πράγματα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος yannisb

  • Members+
  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 2813
    • Προφίλ
Απ: Φαγητο&Ποτο
« Απάντηση #652 στις: Σεπτέμβριος 17, 2020, 14:52:29 μμ »
Ούτε λεπι! Λίγη φάβα, λίγη πατατοσαλάτα...
 Έγινε λουκούμι.
Φυσικά έπαιξε και θερμόμετρο, για ασφάλεια, καθώς το παλικάρι ήταν μπαμπατσικο (κοντά 1,5 κιλό)

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

  • Legend
  • *****
  • Μηνύματα: 38160
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Φαγητο&Ποτο
« Απάντηση #653 στις: Σεπτέμβριος 17, 2020, 21:27:34 μμ »
Ούτε λεπι! Λίγη φάβα, λίγη πατατοσαλάτα...
 Έγινε λουκούμι.
Φυσικά έπαιξε και θερμόμετρο, για ασφάλεια, καθώς το παλικάρι ήταν μπαμπατσικο (κοντά 1,5 κιλό)

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πάντα θερμόμετρο. Ειδικά στα μεγάλα ψάρια, Αλλιώς, κινδυνεύεις να το κάνεις μπισκότο.

Πάνω από 62 0 C, αλλοιώνεται πλήρως η υφή της σάρκας.


.......πάνω απ’ τους 50ºC κάποιες πρωτεΐνες (μυοσίνη κλπ.) αρχίζουν να σπάνε, μετατρέποντας την ημιδιάφανη μορφή των μυών σε θαμπή άσπρη (εντελώς ανάλογος μετασχηματισμός με το ασπράδι του αυγού). Από εκείνο το σημείο, που οι μυς του ψαριού μπορούν να θεωρηθούν ότι αρχίζουν να μαγειρεύονται, και βρίσκονται στο μέγιστο του όγκου τους, αρχίζουν να συστέλλονται όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, παρασύροντας υγρά έξω απ τους ιστούς. Αυτή η διαδικασία επιταχύνεται καθώς υπερβαίνουμε τους 60º-65º βαθμούς, θερμοκρασία που θεωρείται ως η ιδανική μέγιστη για το ψήσιμο των ψαριών μας στο φούρνο. Στους 55ºC-60ºC πάντως λένε οι ειδικοί ότι πετυχαίνουμε το όπτιμουμ της υφής και ζουμερής γεύσης.

Το πρόβλημα στο ψήσιμο του ψαριού είναι ότι λόγω της φυσιολογίας του, ο χρόνος ψησίματος μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 50ºC είναι περί το 85-90% του συνολικού χρόνου που θα χρειαστεί για να είναι έτοιμο. Δηλαδή τα τελευταία λεπτά του ψησίματος, η εσωτερική θερμοκρασία ανεβαίνει πλέον πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να είναι πολύ εύκολο, αν ξεχαστούμε για 5-7 λεπτά, να το στεγνώσουμε, καθώς (ανάλογα και με τη μάζα βέβαια) σχεδόν ανά λεπτό, μπορεί να ανεβαίνει και ένας βαθμός.


Τα ανωτέρω, από το εξαιρετικό site, Caruso.gr  ;)

Και βλέπουμε μεγάλους σεφ, και πολλές ψαροταβέρνες, να χαράζουν τα ψάρια.  :(

Μέγιστο σφάλμα, γιατί χάνονται οι υγρασίες και στεγνώνουν.

Η προσπάθειά μας είναι να ψήσουμε το ψάρι ( ....και πολλά άλλα είδη ), στα φυσικά τους "υγρά", χωρίς να χαθεί καμμιά ουσία.

Ενας τρόπος είναι μεσα σε χαρτί / αλουμινόχαρτο, ή και σε αλάτι. Πάντα σφραγισμένο, ακριβώς για αυτόν τον λόγο.  :)

Οποιος ενδιαφέρεται, το ψάχνει.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.


Αποσυνδεδεμένος micraSport

  • Members+
  • VIP Member
  • ****
  • Μηνύματα: 3360
  • BUY IT NOW
    • Προφίλ
Απ: Φαγητο&Ποτο
« Απάντηση #654 στις: Σεπτέμβριος 17, 2020, 21:37:52 μμ »
Σε αυτόν που εξέφρασε επιθυμία.
Στον φίλο μου τον micraSport.
Αλλά τώρα... Καταδυτικό, κουρδιστό, με βιδωτή κορώνα, που έχει μπει θάλασσα... Πουλιέται; Μπα με τίποτα. Άσε ... το κρατάω έτσι για νά 'χω να παίζω με τα παπάκια στην μπανιέρα.

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)


Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος yannisb

  • Members+
  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 2813
    • Προφίλ
Απ: Φαγητο&Ποτο
« Απάντηση #655 στις: Σεπτέμβριος 17, 2020, 21:49:00 μμ »
Ναι, το χω διαβάσει. Η δική μου πείρα λέει ότι μέχρι και τους 65 είναι οκ, ειδικά σε τόσο ζουμερό ψάρι.
Αυτό με το χάραγμα, έχω να πω το εξής.
Σε σχάρα ποτέ δε χαρασσω, γιατί θα γίνει χαμός.
Όμως, εχω δει σε συνταγή το Λαζάρου που ναι μανούλα στο ψάρι, να το χαρασσει.
Όπως είπα, σε φωτιά, δεν το κάνω, αλλά σε τσιπούρα/ λαβράκι που κάνω σε εβδομαδιαία βάση, όταν θέλω να την κάνω πιο γρήγορα /τεμπελικα/ με λιγότερη λαντζα κτλ, χωρίς κάρβουνο (άρα σχαροτηγανο) της κάνω μια τομή. Είναι άμεση η επαφή με το ψάρι και ψήνεται πολυ γρήγορα εξωτερικά, ενώ με πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο τηγάνι, είναι εύκολο η να κολλήσει η να πανιασει η πέτσα. οπότε έχω βρει ότι βοηθάει να ψηθεί μέχρι μέσα . Και όντως, δε στεγνώνει καθόλου, είναι απίστευτα ζουμερό μέσα! Αλλά θέλει δυνατή φωτιά και γρήγορο ψήσιμο, όχι 10 ώρες... Αυτό όλο έχει να κάνει με το αν θέλεις / επιδιώκεις τραγανη πετσουλα, που για μένα είναι αδιαπραγματευτο στο ψητό ψάρι.


Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

  • Legend
  • *****
  • Μηνύματα: 38160
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Φαγητο&Ποτο
« Απάντηση #656 στις: Σεπτέμβριος 17, 2020, 21:55:27 μμ »


... Αυτό όλο έχει να κάνει με το αν θέλεις / επιδιώκεις τραγανη πετσουλα, που για μένα είναι αδιαπραγματευτο στο ψητό ψάρι.


Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

+ 1000
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.


Αποσυνδεδεμένος oikonikos

  • Legend
  • *****
  • Μηνύματα: 44027
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
Απ: Φαγητο&Ποτο
« Απάντηση #657 στις: Σεπτέμβριος 17, 2020, 21:57:24 μμ »
Its all Greek to me!!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος yannisb

  • Members+
  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 2813
    • Προφίλ
Απ: Φαγητο&Ποτο
« Απάντηση #658 στις: Σεπτέμβριος 17, 2020, 22:01:33 μμ »
Its all Greek to me!!!!!
Θα σου κάνω τσιπουριτσα άμα κατέβω, να στανιαρεις!

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

  • Legend
  • *****
  • Μηνύματα: 44027
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
Απ: Φαγητο&Ποτο
« Απάντηση #659 στις: Σεπτέμβριος 17, 2020, 22:03:02 μμ »
Σε ποια γλώσσα ομιλείτε? Γραμμική β?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού