Το θερμόμετρο είναι μεγάλος βοηθός αλλά να θυμάστε τα 2 εξής ενδεχόμενα:
- λανθασμένη ένδειξη. Το θερμομ2ενα γκατζετακι είναι κι αυτό, που μάλιστα δουλεύει συχνά σε ατμούς, υψηλές θερμοκρασίες κτλ. Οπότε ναι μεν είναι αυτή η δουλειά του, αλλά παίζει να υπάρξει δυσλειτουργια και να μας παραπλανήσει.
- λάθος χρήση. Πχ να μην το βάλουμε στο σωστό σημείο ( πάντα μετράμε στο κέντρο του πιο χοντρού σημείου η κοντά σε κόκαλο κτλ, που είναι πιο δύσκολο να ψηθεί το κρέας)
Γι αυτό, έχουμε τα ματάκια μας και τα χεράκια μας για να το επαληθευουμε.
Αν είναι μηχανικό, ναι, ενέχει κινδύνους. Αν είναι ηλεκτρονικό, και με ακίδα, είναι ασφαλέστερο. Αν είναι δε καλής μάρκας, ακόμα καλύτερα.
Και ο καλός μαγειρας, ξέρει χρόνους περίπου, εξαρτάται από τον φούρνο / ψησταριά, αν είναι ανοικτό / κλειστό, άλλα δίνει στα 180 ένας, άλλα ο άλλος, αλλά με τον χρόνο, ξέρεις αν είσαι εκεί που πρέπει ή όχι.
Και ο ακόμα καλύτερος, έχει και ένα δεύτερο, και διπλοτσεκάρει.
Ενα τύπου στυλό, και κάνεις δουλειά.
Τώρα για την χρήση, έ, αμα δεν ξέρεις που να το τοποθετήσεις, καλύτερα να ασχοληθείς με την ..........κηπουρική.
Εάν το κόκκαλο είναι εκτεθειμένο, ανεβάζει θερμοκρασίες. Αν ακουμπάει η ακίδα εκεί, παίρνεις λανθασμένη πληροφορία. Στο πιο χοντρό μέρος πάντα, και μακρυά από κόκκαλα.
Η μαγειρική, είναι χρόνοι και δοκιμή. Η ζαχαροπλαστική, είναι ..........ζυγαριά.