Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - pugman

Σελίδες: [1]
1
Hobbies / μετεωρολογικοι σταθμοι
« στις: Ιούνιος 11, 2018, 20:44:50 μμ »
Τιμή,αξιοπιστία ?

Αγορά Νοέμβριος 2009 από Γαλλία ( δίχως θέματα με το τελωνείο τότε ) 224 euros.
Αξιόπιστος ναι, συγκρινόμενος με τον κοντινότερο μου Davis που θεωρείται οτι καλύτερο για τον ερασιτέχνη κ οχι μόνο.
ΟΜΩΣ πρέπει να γίνει κατασκευή κλωβού που θα φιλοξενεί τον αισθητήρα θερμοκρασίας - υγρασίας για όσο το δυνατόν καλύτερες μετρήσεις. Το γιατί μη με ρωτήσεις, έχει αρκετή εξήγηση... Θα πω μόνο ότι όπως εμείς εδώ έχουμε θέματα κ μας ενδιαφέρει η χρονομετρία, έτσι κ σε αυτή την περίπτωση οι "άρρωστοι" της μετεωρολογίας αντίστοιχα ψάχνουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με μια πολύ πρόχειρη αναζήτηση βρήκα αυτό τον οδηγό όπου πάνω - κάτω όλοι σε ένα τέτοιου είδους κλωβό καταλήγουν με μικροδιαφορές κ βελτιώσεις http://oinofytaweather.gr/klovos.html .
Παρακάτω ο δικός μου, αν κ από τότε που τραβήχτηκε η φωτό έχω κάνει κάποιες αλλαγές αλλά η αρχή παραμένει η ίδια.


2
Το νεο μου ρολοι-reviews / CASIO EDIFICE EQW-M710DB-1A1ER
« στις: Ιούνιος 08, 2013, 19:24:59 μμ »
Αγαπητοί μου συνφορουμίτες γειά σας!
Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους(σε λίγο καιρό) κατοχής του ρολογιού είπα να κάνω κ εγώ ένα review.

Πρόκειται λοιπόν για ένα ρολόι της σειράς Edifice διαστάσεων 50,50mm x 47,30mm x 12,60mm (H x W x D)
κ βάρους 167,00 g. Η κάσα είναι απο ανοξείδωτο ατσάλι, όπως κ ο μπρασελές. Εχεί mineral glass κ είναι αδιάβροχο στα 100m (10bar).Το ρολόι είναι ηλιακό κ ραδιοελεγχόμενο. ΗΛΙΑΚΟ: Το dial(καντράν) έχει μιά κυψέλη η οποία χρησιμοποιεί το φώς (φυσικό κ τεχνητό) για να φορτίζει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Οκτώ(8) λεπτά έκθεση στον ήλιο αρκούν για μια ολόκληρη μέρα λειτουργίας. Οταν δεν χρησιμοποιηθεί για διάστημα 6-7 ημερών, κ βρίσκεται στο σκοτάδι, το ρολόι πέφτει σε κατάσταση "ύπνωσης" όπου σταματούν οι δείκτες, αλλά η ώρα εξακολουθεί να "δουλεύει εσωτερικά". Μόλις πέσει φώς επάνω του ή πατήσουμε οποιοδήποτε κουμπί το ρολόι "ξυπνά" κ οι δείκτες τοποθετούνται στη σωστή ώρα. Η μπαταρία αντέχει 5 μήνες δίχως φόρτιση κ 23 μήνες σε κατάσταση "ύπνωσης".
ΡΑΔΙΟΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ: Το ρολόι εσωτερικά έχει μια κεραία η οποία λαμβάνει σήμα απο οποιοδήποτε πύργο απο τους 6 που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο. Multiband 6 (2 στην Ιαπωνία - 1 στην Κίνα - 2 στην Ευρώπη - 1 στις Η.Π.Α.)
Ο συγχρονισμός μπορεί να γίνει χειροκίνητα αλλά κ αυτόματα. Ο αυτόματος συγχρονισμός γίνεται τη νύχτα όπου η απουσία του ήλιου διευκολύνει την αποστολή του ραδιοκύματος σε μεγαλύτερες αποστάσεις κ συνεπώς την καλύτερη λήψη του.Επιπλέον διαθέτει:
Παγκόσμια ώρα, όπου μπορούμε να επιλέξουμε ποιά χρονική ζώνη θέλουμε να βλέπουμε κ αυτή θα απεικονίζεται στο δεξί υποκαντράν.
Ημέρα - Ημερομηνία (Διηνεκές ημερολόγιο)
Θερινή ώρα
Ξυπνητήρι
Χρονόμετρο με μέτρηση 1/100 δευτερολέπτου (μέχρι 24 λεπτά μόνο)
Εσωτερική στεφάνη η οποία περιστρέφεται με την "κορώνα". Είναι το αντίστοιχο των diver μόνο που περιστρέφεται υπερβολικά εύκολα κ τελικά δεν "κρατά" το σημείο απο το οποίο θέλουμε να μετρήσουμε.Πάμε τώρα να πούμε λίγα λόγια για το πώς είναι το ρολόι στην πράξη.
Είναι το βαρύτερο ρολόι που έχω (δέν έχω κ πολλά) αλλά παρ'όλα αυτά δεν με κουράζει, έχει αυτό που λέω "σωστό βάρος".
Για να πώ την αλήθεια δεν το έχω φορέσει πάνω απο δύο μέρες συνεχόμενες ποτέ. Το βάζω μόνο Σαββατοκύριακα κ γιορτές κ αυτό όχι πάντα, κ αυτός είναι ο λόγος που βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Δεν το φορώ για καθημερινό διότι η εργασία μου απαιτεί κάτι που να αντέχει τη κακομεταχείρηση. Ο μπρασελές διατηρεί το πλάτος του καθόλο το μήκος του κ αυτό μου αρέσει. Έχει μεγάλα κομμάτια κ φοβόμουν ότι δεν θα μου ταιριάξει κ πολύ απο αυτά που είχα διαβάσει στο διαδίκτυο αλλά ευτυχώς "έκατσε" καλά.
Ο ήχος του ξυπνητηριού είναι κανονικός κ εγώ τουλάχιστον τον ακούω (κοιμάμαι ελαφρά)Ο συγχρονισμός με την Γερμανία που είναι κ ο κοντινότερος πύργος αποστολής δεν μπορώ να πω οτι είναι κ ο πιο πετυχημένος, ειδικά το χειμώνα. Βέβαια παίζει ρόλο που βρίσκεται το προς συγχρονισμό ρολόι κ εγώ δεν είμαι κ στο καλύτερο σημείο. Ρωτώντας στην ΕΛΜΗ μου είπαν ότι τα αναλογικά κ ειδικά αυτά που βρίσκονται μέσα σε μεταλλική κάσα έχουν μια παραπάνω δυσκολία στο συγχρονισμό κ είναι κάτι που το γνωρίζουν κ να μην ανησυχώ. Η αλήθεια βέβαια είναι οτι  δύο μετεώρολογικοί σταθμοί που έχω, ο ένας σχεδόν επαγγελματικός κ ο άλλος της πλάκας συντονίζουν ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ κ μάλιστα αυτός της πλάκας βρίσκεται σε ισόγειο σε δωμάτιο "εσωτερικό" δίχως παράθυρο! Πάντως δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα διότι 3 μήνες δίχως συντονισμό κ η διαφορά ήταν περίπου 5sec.   
Το χρονόμετρο δεν το έχω χρησιμοποιήσει οπότε...Eδω κ δύο καρπίσιες.Eδώ βίνtεο απο τον καταπληκτικό Watchtanaka
CASIO EDIFICE EQW-M710DB-1A2JF エディフィス マルチバンド6 ソーラー電波

Και εδώ ενα βίντεο που δείχνει ένα ψεύτικο casio προς μεγάλη μου απογοήτευση...
Fake Casio Edifice EQW-M710

Παρακαλώ την επιείκια σας μιά κ είναι το πρώτο μου review.

Φιλικά,
Αντώνης

Σελίδες: [1]